Haberler

Afganistan'da Taliban Hapishane Bastı: 352 Mahkum Kaçtı

Güncelleme:

Afganistan'da Taliban militanları bir hapishaneye baskın düzenleyerek 352 mahkumun kaçmasını sağladı.

Afganistan'ın Gazne kentinde Taliban militanlarının bir hapishaneye baskın düzenleyerek 352 mahkumun, hapishaneden kaçmasını sağladığı bildirildi.

352 KİŞİYİ SERBEST BIRAKTILAR

Gazne Vali Yardımcısı Muhammed Ali Ahmedi, düzenlediği basın toplantısında, polis üniforması giyen Taliban militanlarının bomba yüklü aracı hapishanenin giriş kapısında infilak ettirerek içeri girdiğini, Taliban üyesi olan 352 kişiyi serbest bıraktığını söyledi.

44 POLİS HAYATA VEDA ETTİ

Muhammed Ali Ahemedi, Taliban militanlarının hapishaneye saldırısı sırasında 4 Afgan polisinin hayatını kaybettiğini, 7 polis ile 4 tutuklunun da yaralandığını belirtti.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahit ise yaptığı açıklamada, Gazne'deki hapishane baskınını üstlenerek 400 Taliban üyesinin serbest kaldığını duyurdu.

HAPİSHANEDE 80 MAHKUM KALDI

Mücahit ayrıca, baskın sırasında en az 40 Afgan polisi ile hapishane güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü, baskında çok sayıda üst düzey Taliban üyesinin de serbest kaldığını iddia etti.

Afgan yetkililer, Taliban üyelerinin hapisten kaçmasının ardından hapishanede adli suçlardan hükümlü 80 mahkumun kaldığını belirtti.

2011'de ülkenin güneyindeki Kandahar kentindeki hapishanede tutuklu bulunan mahkumlar da bir tünel kazarak yaklaşık 500 kişinin hapisten kaçmasını sağlamıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Muhammed Ali Afganistan Dünya Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (12)

Ummeti islam:

Allah taliban dan razi olsun afganistan abd ve kafir dostlarına ve demokrasiye mezar olsun türkiyede musluman geçinen cemaatlerede kapak olsun muslumana yapılan zulmü seyreden muslumanin adı dilsiz fasik olsun

9
3
yanıtYanıtla
hattab:

amin.

yanıt1
yanıt3
Adınızı Yazın:

Unutmayın ki Mekkenin cahilleri Peygambere de terörist demişlerdi. İnsan önce islamı ve peygamberin mücadelesini bilmeli daha sonra insanları değerlendirmeli. Amerika ve batı medyasına bakarak insanları değerlendirirsek yanlış yapmış oluruz

11
0
yanıtYanıtla
dana:

Tebrikler valla. Çoğunluğun dana olduğu böyle bir yerde okumuş adamlara da tek tük rastlıyoruz. Müslüman olan burada iyi mi kötü mü bir olay var anlar.

yanıt6
yanıt0
objektif:

Müslümanlık kimlikte islam yazılmasıyla olmuyor. Biz toplum olarak her şeyi araştırırız ama dinimizi asla. çünkü dini bizim yerimize okuyup anlatanlar var. Neyse nasıl olsa kalbimiz temi

yanıt5
yanıt0
tolga:

taliban gel su pkk yi yok et bizim Devlet yapiyor malum demokrasi bey izin vermiyor. bunlarin dilinden siz anlarsiniz

9
1
yanıtYanıtla
CELİL:

DOĞRU.

yanıt6
yanıt1
İNSAN:

NATO AFKANİSTANI YILLARDIR İŞKAL ETMİŞ DİRENENİDE TERÖR DİYEREK ÖLDÜRÜYOR MİLLETDE İYİ YAPIYOR DİYOR. ACABA BU DURUMDA TERÖR KİM.

7
0
yanıtYanıtla
snop:

Tebrikler kardeşim. Çoğunluğun dana olduğu bu gibi yerlerde zeki birisisiniz. NATO hep müslüman ülkelere saldırır. Ülkesini savunan olursa da ''''aşırı dinci'''' ya da ''''taliban'''' yaftası vurur. Dikkat edelim de bizi de işgal ederlerse bize taliban demesinler.

yanıt5
yanıt0
bambam:

iyi olmuş.

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title