Haberler

Afganistan'da Sivillerin Öldüğü ABD Saldırısı

Afganistan'daki ABD Kuvvetleri (USFOR), ABD güçleri tarafından kasım ayında Taliban'a karşı düzenlenen hava saldırısı sonucu 33 sivilin öldüğünü doğrulayarak, ölümlerin meşru müdafaa sonucu meydana geldiğini savundu.

Afganistan'daki ABD Kuvvetleri (USFOR), ABD güçleri tarafından kasım ayında Taliban'a karşı düzenlenen hava saldırısı sonucu 33 sivilin öldüğünü doğrulayarak, ölümlerin meşru müdafaa sonucu meydana geldiğini savundu.

USFOR'dan yapılan açıklamada, kasım ayındaki saldırı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, sivillerin evlerini mevzi olarak kullanan Taliban üyelerinin saldırılarına karşılık verildiği ve üst düzey Taliban komutanlarını hedef alan ABD güçlerinin 33 sivilin ölümü ve 27 kişinin yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

Afganistan ABD Kuvvetleri Komutanı General John Nicholson, saldırı hakkında yaptığı açıklamada, masum kişilerin ölümünden üzüntü duyduklarını ifade etti. Nicholson, "Taliban sivillerin arasında saklanmayı seçti, Afgan ve ABD güçlerine saldırdı. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ve Afganistan halkını, sivilleri korumak için tüm önlemleri alacağımız konusunda temin etmek istiyorum. Ülkelerini savunmak için Afgan güvenlik güçlerine çabalarında yardımcı olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ABD güçlerinin soruşturmasında, operasyonun hedefinin Kunduz'daki şiddet olaylarının sorumlusu Taliban liderlerini yakalamak olduğu kaydedildi.

Sivillerin evlerinde bulunan Taliban üyelerince açılan ateş nedeniyle ABD ve Afgan güçlerinin kendilerini savunmak amacıyla ABD üssünden hava desteği talebinde bulunduğu, ardından Taliban mensuplarına havadan saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, ABD kuvvetlerinin meşru müdafaa hakkını kullandığına karar verildiği vurgulandı.

Operasyonda Taliban işgali altındaki evlerden ateş açılması sonucu 2 ABD askeri ve 3 Afgan komutanın öldürüldüğü, 4 ABD askeri ve 11 Afgan komutanın yaralandığı kaydedildi.

Operasyonun yapıldığı bölgede yaşayan halk, saldırıya karşı öfkelerini göstermek amacıyla aralarında Taliban savaşçılarının çocukları ve aile üyelerinin de bulunduğu cesetleri valiliğe taşımıştı.

Birleşmiş Milletler de geçen yıl kasım ayında Kunduz bölgesinde ABD'nin hava saldırılarında sivillerin ölmesi nedeniyle ayrı bir soruşturma başlatmıştı.

ABD savaş uçakları, 3 Ekim 2015'te de ülkenin kuzeyindeki Kunduz kentinde Sınır Tanımayan Doktorlar tarafından işletilen hastaneyi bir saat boyunca havadan hedef almış, saldırıda aralarında hastaların da bulunduğu 42 kişi hayatını kaybetmiş, 65 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Politika Güncel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar? Ferit Şahenk kimdir? Ferit Şahenk zengin mi, serveti ne kadar? Aziz Yıldırım'ın basın toplantısı ne zaman, saat kaçta? Aziz Yıldırım ne zaman basın açıklaması yapacak?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title