Haberler

Afad'tan Gerçeği Aratmayan Tatbikat

UMKE-AKE 59 ekipleri, afet ve acil durumlarda ortak çalışma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Tekirdağ Uçmakdere’de tatbikat düzenledi.

AFAD-UMKE-AKE 59 ekipleri, afet ve acil durumlarda ortak çalışma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Tekirdağ Uçmakdere'de tatbikat düzenledi.

Arama kurtarma eğitim tatbikatı, zor koşullar altında başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Tatbikatta, yükseklikleri 5 ile 30 metre arasında değişen 11 adet şelaleden iniş yapıldı. Denize ulaşan ekipler, verilen koordinatlara ulaşmak için 2 kilometre denizin içinden yürüyerek varış noktasına ulaştı.

Tatbikatın zor şartlar altında başarıyla tamamlandığını ifade eden AKE 59 AKT Görevlisi İnşaat Teknisyeni Alperen Çavuşlu, "Geçtiğimiz gün Yeniköy Mahallesi Uçmakdere mevkiinde gerçekleştirilen tatbikatta ekiplere yaralıya tıbbi müdahale ve yaralı çıkarma, sedye ile yaralı indirme, iple iniş ve çıkış teknikleri uygulanmıştır" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title