Haberler

Afad Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasına Kavuştu

Muş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, yeni hizmet binasına taşınarak faaliyetlerine başladı.

Muş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, yeni hizmet binasına taşınarak faaliyetlerine başladı.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait eski İl Genel Meclis binasına taşınan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, tüm eksikliklerini gidererek yeni binasında hizmet vermeye başladı. Çalışma sistemindeki en önemli ayaklardan biri fiziki yapıların olduğunu belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış, eski hizmet binalarının hem elverişli olmadığı hem de araç parkında büyük sıkıntılar yaşandığını söyledi. Yeni hizmet binasında hem personelin daha verimli bir çalışma ortamına kavuştuğunu hem de araç parkı sorunlarının ortadan kalktığını ifade eden Tanış, "Biz arkadaşlar ile Vali Beye gerekirse farklı yerlere gideceğiz kendimize uygun, ortak bir mekanı talep edeceğiz. Bir iki yer vardı biz onları talepte bulunduk. Bazı sebeplerden dolayı olmadı. En son İl Özel İdaresi eski binasını keşfettik. Gelip gördük, baktık ve buraya ciddi bir masraf gerektirmiyor. Kendi çapımızda kaç kuruş masraf ederek hem devletin atık durumuna düşen binasını canlandırmak hem de AFAD olarak oraya girdiğimizde daha iyi bir hizmet vereceğimiz bir alan bizde oluştu. Bunu öneri olarak Sayın Valimize götürdük. Sağ olsun oda sıcak baktı bu işe yazımızı yazdık, İl Özel İdare'ye bunun meclis kararı ile alınması gerekiyordu. Biz bire bir gittik oradaki meclis üyelerimiz ile birlikte tek tek görüştük. Durumumuzu anlattık. Dedik ki, farklı amaçlar için değil sadece memleketimize, insanlarımıza hizmet için burayı talep ediyoruz, bunu uygun görürseniz bizde oraya taşınacağız ve güzel hizmetler vermeye çalışacağız dedik. İki hafta sonra karara bağlandı. İki yıllığına bize tahsis edildi. 16 Mart'tan itibaren biz nisanın başlarında buraya taşınacaktık, ama bazı sebeplerden dolayı gecikmeli taşındık. Ramazan Bayramı'ndan bir hafta önce başladık badanasını falan tamamladık. En son Vali Beyi davet ettik buraya geldi. Şu anda hizmet binası noktasında bir eksikliğimiz kalmadı. Ama şu anda ihale aşamasına gelinen tam donanımlı hizmet binamızın kısa sürede ilimize kazandırılmasını bekliyoruz" dedi.

Muş Valisi Seddar Yavuz'un talimatıyla kamu kurum ve sivil savunma alanlarında teorik ve pratik eğitimlerin verileceğini belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü Tanış, "Sayın Valimizin talimatıyla sıkı bir şekilde deneyime başladık. Kamu kurum ve sivil savunma alanlarında uygulamalı eğitimler verilecektir. İstenilen ve bulunması gereken araç gereçler noktasında ise gerekli tutanaklar hazırlanıp tamamlanması için çalışılacaktır. Türkiye genelinde tüm donanımı olan bir araç gönderildi" ifadelerini kullandı.

Araç sayısının her geçen gün arttığını ve kurumsal olarak daha güçlü bir yapı haline geldiklerini vurgulayan Tanış, "Araç sayımız geçtikçe çoğalıyor. O ara sokaklardaki park etme sorunumuz bile vahim bir durumdu. Bir aracımız olaya müdahale etmek üzere çıktığı zaman yanlarında, öndeki araçları çıkarana kadar zaten 20, 30 dakika zaman geçiyordu. Şimdi öyle bir durumumuz yok çok şükür bahçemiz geniş. Araçlarımız istediği zaman girip, çıkabiliyor" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title