Haberler

Aedaş Çalışanları, Sahaya Eğitim Parkurunda Hazırlanıyor

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) saha personelinin bilgi birikimini yükseltmek ve sahada yaşanabilecek tüm olumsuzluklarına karşı hazırlıklı olmak adına Genel Müdürlük yerleşkesinde özel bir ‘eğitim parkuru’ oluşturdu.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) saha personelinin bilgi birikimini yükseltmek ve sahada yaşanabilecek tüm olumsuzluklarına karşı hazırlıklı olmak adına Genel Müdürlük yerleşkesinde özel bir 'eğitim parkuru' oluşturdu.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda sahada ortaya çıkabilecek tüm olumsuzluklara karşı çalışanlarının hazırlıklı olması için özel bir eğitim parkuru oluşturdu. Saha personeli bu parkurda; elektrik direğine tırmanmadan, kablo patlağını onarmaya, izolatör arızalarını gidermeden, enerji açma kapamaya karşı hemen her alanda uygulamalı olarak eğitiliyor. Kurulan eğitim parkurunda, sahada kullanılan farklı trafo ve elektrik direği çeşitleri, alçak gerilim ve orta gerilim enerji iletkenleri, izolatör, parafudr gibi enerji dağıtım tesislerini oluşturan tüm ekipman ve malzemelere de yer verildi.

En az bir haftalık eğitimden geçiyorlar

Antalya, Isparta ve Burdur'da 1,7 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren şirket, sahada ortaya çıkabilecek sorunlara karşı çalışanlarını her açıdan hazırlamayı hedefliyor. Bu çerçevede oluşturulan eğitim parkurunda işe yeni başlayanlar sahaya çıkmadan önce en az bir haftalık eğitime, mevcut çalışanlar ise yıl boyunca tekrar eğitimlerine tabi tutuluyor. Söz konusu eğitim sırasında sahada yaşanacak tüm olasılıkları içeren senaryolar uygulamalı olarak anlatılıyor. Her eğitim sonunda da çalışanlar alanında uzman eğiticiler tarafından değerlendiriliyor ve birim yöneticilerine raporlanıyor.

Hızlı ve doğru aksiyon almaları sağlanıyor

AEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, kurdukları parkurda verilen eğitimler sayesinde çalışanların sahadaki arızalarda çok daha güvenli, hızlı ve doğru aksiyonlar aldıklarını belirtti. İslamoğlu, "Kurum olarak iş güvenliğine ve görünmez tehlike olarak nitelendirdiğimiz elektrik tehlikesi barındıran alanlarda gerekli tüm önlemlerin alınmasına büyük önem veriyoruz. Eğitim parkurumuz sayesinde personelimiz tüm senaryolara karşı kendini uygulamalı olarak hazırlayabiliyor" diye konuştu.

Eğitim parkurunun ileriki dönemlerde lise ve üniversite öğrencilerine de kapılarını açacağını söyleyen İslamoğlu, "Elektrik dağıtım sektöründe nitelikli işgücü ihtiyacı oldukça yüksek. Çoğu mühendis adayı okulu bitirdikten sonra uygulamalı güvenlik eğitimlerini alamadan kendilerini sahada buluyor. Kısa vadede, geleceğin mühendislerine bu parkurda uygulamalı eğitimler verecek sosyal sorumluluk projelerimizi devreye almak istiyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet İslamoğlu Antalya Akdeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title