Haberler

Türkiye'de Saç Dökülme Oranı Gittikçe Artıyor

ilandır
Güncelleme:

Güneş, havuz ve denizin etkisi nedeniyle yaz aylarında hem kadınların hem de erkeklerin saçları daha çok yıpranıyor ve dökülüyor.

Güneş, havuz ve denizin etkisi nedeniyle yaz aylarında hem kadınların hem de erkeklerin saçları daha çok yıpranıyor ve dökülüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ünlülerin dermatoloğu Dr. Ahmet Günay, "Yaz aylarında deniz, kum, güneş, havadaki nem oranı nedeniyle saç derisi, nem ve kuruluk oranını ayarlayamadığı ve bu dönemde saçlar daha çok fiziksel tramvaya maruz kalacağı için saçlarda alışılagelmeyen dökülmeler yaşanabilir. "dedi.

Dr. Günay, yaz aylarında dökülmelerin daha çok arttığını fakat bunu önlemek için çok yeni ve teknolojik yöntemler bulunduğunu da dile getirdi. Ünlü doktor, çeşitli sebeplerle saç dökülmesi yaşayan kadın ve erkeklere saç dökülmesini minimuma indiren yeni bioteknolojik yöntem, içerisinde patentli HSOR enzimleri ve Capigen barındıran ürünlerden bahsetti.

Sakın Ailede Kellik Var Diye Kaderimiz Bu Demeyin!

Dermatolog Ahmet Günay, mevsimsel saç dökülmelerinin yanı sıra erkek tipi saç dökülmeleri ile alakalı da çok önemli bilgiler verdi. Erkek tipi saç dökülmelerinde erken teşhis ve tedavinin dökülmeyi doğal olarak yavaşlattığını, ailede var, bu saçlar dökülecek gibi bir düşüncenin %100 doğru olmadığını tekrarlayan ünlü doktor, özellikle erkek tipi saç dökülmelerinde yapılan araştırmalarda HSOR gibi üst seviyede bakım yöntemlerinin oldukça etkili ve güvenilir olduğunu, bu enzimlerin kullanıldığı ürünlerin ülkemizde de ruhsatlandırılarak kullanıcılara sunulduğunu hatırlattı. Saç dökülmelerinde kişinin beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmesi ve stresten kesinlikle uzak durulması gerektiğinin üzerinde duran Dr. Günay, "Bu süreçte saç dökülmesini önleyici bu enzimleri içeren ürünleri kullanmanız da oldukça faydalı olabilir. Saçlarınız için gerekli mineral ve vitamin desteğini bu ürünlerden sağlayabilir ve dökülmeyi %80'e kadar azaltabilirsiniz." dedi.

Saç Foliküllerini Besleyen, Kanıtlanmış Formül

Son dönemlerin en çok konuşulan ve Capigen ile HSOR enzimlerini içeren ürünlere baktığımızda ise Rephair losyon ve serum ürünlerini görüyoruz. İtalya'nın en ünlü dermatoloji kurumu Derming Laboratuvarları'nda, saç dökülmesini %80'e kadar önlediği kanıtlanmış oldukça güvenilir bir ürün. Sağlık Bakanlığı'na bildirimli olduğu için kozmetik bir ürün olmasına rağmen benzer diğer ürünlerden çok farklı ve etkili bir ürün. Bioteknolojik saf bakteriyel ekstreye sahip Rephair, içerisinde barındırdığı güçlendirilmiş patentli formül HSOR enzimleri ve Capigen ile saçların direncini arttırıyor, saç kökünü daha sağlıklı hale getirerek saçın, deriye daha kuvvetli bağlanmasını sağlıyor. Bu yeni ve patentli ürün, saç foliküllerinin yaşlanmasını engelleyerek dökülmeleri %80'e kadar azaltıyor.


Ahmet Günay Türkiye Advertorial Haberler Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Fena raconlar kesti! Adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıracak sözler

Fena raconlar kesti! Adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıracak sözler

title