Haberler

Adü, Adnan Menderes'i Unutmadı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), adını aldığı demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes’i ölümünün 54’üncü yıl dönümünde andı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), adını aldığı demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes'i ölümünün 54'üncü yıl dönümünde andı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 1950-60 yılları arasında Başbakanlığını yapan demokrasi şehidi Adnan Menderes, vefatının 54. yılında adını taşıyan Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) anıldı. Lokma hayrı ve fotoğraf sergisi düzenlenerek yapılan etkinliğe Rektör'ü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yard. Prof.Dr. Recai Tunca, akademisyenler ve öğrecinler katıldı.

ADÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen lokma hayrı ve Adnan Menderes'in hayatından kesitler sunan orijinal fotoğraf sergisi öğrenciler ve diğer katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. ADÜ Kampüs'ünde gerçekleştirilen lokma hayrı dağıtımda ADÜ Rektör'ü Prof. Dr. Cavit Bircan'da eşlik etti. Cavit Bircan, lokma hayrı yapılan alanın yanında açılan ve Adnan Menderes'in hayatından kesitler ve önemli karelerden derlenmiş fotoğraf sergisini gezdi.

Üniversite adının esin kaynağı olan büyük bir şahsiyeti anmayı görevleri olarak gördüklerini belirten ADÜ Rektör'ü Prof. Dr. Cavit, "Bir döneme damgasını vurmuş, ülkemizin Başbakanlığını yapmış Merhum Adnan Menderes'i, Adnan Menderes Üniversitesi olarak idamının 54. yılında anmak için merhumun adına lokma dağıttık. Elimizde bulunan Adnan Menderes'e ait orijinal fotoğrafları, öğrencilerimize göstererek onun nasıl biri olduğunu göstermek, merak uyandırmak için bu etkinliği gerçekleştirdik. Bu küçük bir etkinlik, onu tanıtmak ve hak ettiği değeri vermek için daha büyük etkinlikler düzenlemeyi istiyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Adnan Menderes Cavit Bircan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title