Haberler

Adolf Hitler'in Tartışmalı Eseri "Kavgam" Bir Yılda 85 Bin Sattı

Nazi lideri Adolf Hitler'in tartışmalı eseri "Kavgam- Mein Kampf" 70 yıllık yasağın ardından geçen yıl ilk kez yeniden basılmıştı.

Nazi lideri Adolf Hitler'in tartışmalı eseri "Kavgam- Mein Kampf" 70 yıllık yasağın ardından geçen yıl ilk kez yeniden basılmıştı. "Kavgam" ın Münih Çağdaş Tarih Enstitüsü (IFZ) tarafından 8 Ocak 2016'da açıklama ve eleştirilere yer verilerek yeniden basılması, aslında yasağın kalkmasının ardından esere olabilecek ilgiyi azaltmayı hedefliyordu.

Bir yılda 85 bin sattı

İlk baskısında 15 bin adet basılan eser, bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde tükenmişti. Aradan geçen bir yılda 5 baskı yapan Kavgam 85 bin sattı. Ocak ayı sonunda 6. baskının yapılması bekleniyor. N-tv haber kanalına açıklamalarda bulunan Münih Çağdaş Tarih Enstitüsü (IFZ) Müdürü Andreas Wirsching, bu denli yüksek satış rakamlarına ulaşılmasını kimsenin beklemediğini belirterek, Kavgam'a olan ilginin şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Adolf Hitler'in tartışmalı eseri Kavgam, eser üzerindeki telif hakkının sona ermesi üzerine 70 yıllık yasağın ardından geçtiğimiz yıl 150 sayfa önsöz, 3 bin 500 dipnot ilavesiyle birlikte 1200 sayfa eklenerek, bin 948 sayfa olarak yeniden yayımlanmıştı. Kitabın ilaveli yeni baskısıyla, Kavgam'ın ideolojik propaganda amaçlı kullanılmasının önüne geçilmesi hedefleniyordu.

Hitler'in 1924-1926 yılları arasında otobiyografisini ve fikirlerini kaleme aldığı Kavgam (Mein Kampf) adlı eserinin ilk baskısı Temmuz 1925'te yapılmış, kitap 1944 yılına kadar 12 milyondan fazla basılmıştı. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adolf Hitler Münih Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title