Haberler

Adnan Polat Nasıl Yıkıldı?

Galatasaray Yönetimi İdari Açıdan İbra Edilmedi, 30 Gün İçinde Seçim Var.

Galatasaray Yönetimi idari açıdan ibra edilmedi, 30 gün içinde seçim var.

Mali Genel Kurul'da tartışmalı geçen oylamada yönetim mali açıdan ibra edilirken, idari olarak güvenoyu alamadı ve Polat dönemi resmen sona erdi. Tüzük gereği mevcut yönetimden hiç kimse 1 yıl boyunca aday olamayacak.

GALATASARAY dün tarihi bir gün yaşadı.. Adnan Polat yönetimi 9.5 saat süren Mali Genel Kurul'da idari olarak ibra edilmedi! Tüzüğün 87'ye 22. maddesine göre kulüp 30 gün içerisinde seçime gidecek. 59. maddeye göre de mevcut yönetimdeki isimler bir yıl boyunca aday olamayacaklar, Galatasaray'da görev yapamayacaklar.

Dün sabah 10.30'da başlayan kongreye 1987 üye katıldı. Başkan Adnan Polat açılış konuşması yaptıktan sonra 38 üye yönetimi eleştiren konuşmalar yaptı. Polat daha sonra kürsüye gelip suçlamalara cevap verdi ve seçim için 1 hafta içinde yönetimin karar alacağını söyledi. Oylama öncesinde muhalefet, oyların kapalı yapılması için önerge verdi. Ancak önergenin oylaması sorun yarattı. Divan Başkanı Türker Arslan, evet ve hayır diyenleri sırayla salondan dışarı çıkarıp, kalanları saydırarak önerge için karar verebildi. 674 kişi kapalı oy, 871 kişi ise açık oylama istedi. Bu defa da açık oylama sorunu ortaya çıktı. Uzun tartışmalardan sonra mali ve idari olarak oylama açık usulde salondan kimse dışarı çıkarılmadan yapıldı. Mali açıdan yönetim ibra edildi. İdari açıdan ise edilmedi. Ancak sonuçlara itiraz edildi. Divan başkanı idari oylama için evet diyenlerin içeride kalmasını diğerlerinin çıkmasını istedi. Ancak üyeler bunu kabul etmedi. Çaresiz kalan divan başkanı Arslan, daha önce açık yaptığıoylamanın geçerli olduğunu açıkladı. Bu karara yönetim taraftarları tepki gösterdi. Alper Mert

Mahkemeye gidecekler

KONGRE üyeleri tarafından idari olarak ibra edilmeyerek zor durumda kalan Başkan Adnan Polat, kongrenin iptali için mahkemeye başvuracak.

Oylama sonucu bir hayli üzgün görünen Polat, "Başkan Mali Genel Kurul'da ibra oylaması sonrası konuşur" diye itirazlar yapılınca, son kez kürsüye çıkarak "Bugün bence tarihi bir kongre yaşadık. Katılım çok yüksekti. Herkese teşekkür ediyorum. Ancak alınan kararlar inşallah Galatasarayımız'a önümüzdeki günlerde sıkıntı yaratmaz" dedi. Polat'ın, kongrenin iptali için girişimlere başladığı belirtildi.

Muhalif üye Helvacı'ya göre beklenen oldu

Başkan zamanında keşke söz dinleseydi

GALATASARAY yönetiminde Başkan Adnan Polat'a muhalif olan yönetici Mehmet Helvacı, kulübün bu duruma geleceğini önceden görüp başkanı uyardığını belirterek "Normal sonuç. Ben zaten bu uyarıları yapmıştım. Ama kendimizi bir türlü yönetime ve başkana ifade edemedim, kötü adam oldum. Tek isteğim kulübün bu duruma gelmemesiydi. Beni inandırıcı bulmadılar ki bugünü yaşama ihtiyacı hissettiler. Bundan sonra tüzük uygulanır. Polat'ın yerinde olsam mahkemeye gitmem. Genel kurula saygı duymalı. Şu anda yönetime düşen görev de 30 gün içerisinde seçime gitmek. Ben zaten başkan adaylığımı hiç açıklamadım. Benim yerime başkaları açıklamıştı" şeklinde konuştu.

Hem kendini hem kulübü zora soktu

MUHALEFETİN önemli isimlerinden eski yönetici Fatih Gökşen, Başkan Adnan Polat'ın bu zor duruma düşmemesi için her türlü uyarıyı yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Başkan Adnan Polat'a herkes kongre çağrısında bulunurken, bunları yaşamaması hem kendisini hem de Galatasaray'ı zedelememesi içindi. Ama o kendisine 'istifa et' diyen herkesi yanlış anladı. Galatasaray'ı da kendisini de zor durumla soktu." Başkan adaylığı düşen Cemal Özgörkey ise "G.Saray'ın geleceği benim başkan adaylığımdan çok daha önemlidir. Benim adaylığım bekleyebilir. G.Saray için hayırlı bir gün oldu. Adnan Polat'ın öncelikleri Galatasaray'ın öncelikleri değildir. Ben 4 ay önce istifa ederek ne kadar doğru bir karar verdiğimi gördum. Genel Kurul'un istifamı onayladığını görüyorum" dedi.

Duayenler seçim için uyardı, ama

ADNAN Polat'ın idari edilmeyen başkan olarak tarihe geçmesini engellemek için kulübün duayenleri başkanı uyardı. Oylama öncesinde salon dışında Polat ile görüşen İzzettin Doğan, Hayri Kozak, Faruk Süren, "Bak başkan idari yönden seni ibra etmeyecekler. Seçim kararı aldığını açıkla ve kötü duruma düşme" dediler. Ancak Polat karşı çıktı ve "İbra için kimseye rüşvet vermem. Ne olacaksa olsun" karşılığını verdi. Mali ve idari oylama başlamadan önce kürsüye çıkan Doğan Hasol, Polat'ı son kez uyardı ve "Sayın başkan isterseniz yönetime yarım saat süre verelim. Kendi aranızda seçim kararı ile ilgili toplantı yapın. Oylamayı sonra yapalım" dedi. Ancak Adnan Polat, bunu da kabul etmedi.

Bu olaylar bize hiç yakışmadı

ESKİ başkanlardan Mehmet Cansun, Polat'ın durumuna üzüldüğünü söyledi. Cansun, "Galatasaray Kulübü'ne yakışmayan olaylar yaşandı. Daha uygun bir yolla uzlaşma sağlanabilirdi. Camianın günlerdir konuştuğu ve kesinlikle olmasını istemediğim şey oldu ve Adnan Polat ile Yönetim Kurulu idari olarak ibra edilmedi. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Onun yerinde olmak istemezdim. Bundan sonra yapılacaklar ise bellidir. Tüzükte ne yazıyorsa o uygulanacaktır. Artık geri dönülmez yola girilmiştir" şeklinde konuştu.

Mincinözlü&Çevik'e kongrede af çıkmadı

AMATÖR spor dallarında kurulacak olan kulüpler birliği derneklerine katılma konusunda yönetim kuruluna yetki verildi. Ayrıca disiplin cezası alan üyelerden Koray Mincinözlü ile Okan Çevik'in cezalarının kaldırılması konusu ayrı ayrı oylandı ve oy çokluğu ile reddedildi. Disiplin cezası alan diğer üye Yusuf Kürşat Cora'nın cezası ise oy çokluğu ile kaldırıldı. Kulüp bütçesi, 94.1 milyon lira olarak kabul edilirken kulübün bu yılki harcamaları ise 79.2 milyon lira olarak öngörüldü. Bu arada Sarı-Kırmızılı kulübün toplam borç-alacak farkı 283 milyon lirayı aşarken, Cim-Bom'un geçen sezonu kârla kapattığı belirtildi. 2010'da gelir 112.7 milyon, gider 71.6 milyon olarak gerçekleşti. Kulüp 41 milyon lira kâr etti...

Anlamsız ısrar buna neden oldu

GALATASARAY eski başkan adayı Adnan Öztürk, Yönetim Kurulunun, Mali Kongre'de idari yönden ibra edilmemesiyle ilgili olarak, "Buna yönetimin anlayamadığımız ısrarı sebep oldu'' dedi. Öztürk, tarihi bir ana tanık olduklarını belirterek, "Tarihi bir an yaşandı, ama keşke yaşanmasaydı. Galatasaray tarihinde böyle günleri bir daha görmek istemiyoruz. Buna yönetimin anlayamadığımız ısrarı sebep oldu. G.Saray'a hayırlı olsun. Bundan sonra yapılacak tek şey genel kurulun kararına saygı duyulup bir an önce G.Saray'ı seçime götürerek yeni başkan ve yönetimini seçerek içinde bulunduğu bunalımlı durumdan çıkarmaktır" dedi.

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title