Haberler

Adıyamanlı Esnaftan Terör Olaylarına Bayraklı Tepki

Adıyaman’da, uzun bir süredir esnaflık yapan bir vatandaş, son zamanlarda yaşanan terör olaylarına tepki göstermek için, iş yerinin asma tavanını Türk Bayrağı yaptı.

Adıyaman'da, uzun bir süredir esnaflık yapan bir vatandaş, son zamanlarda yaşanan terör olaylarına tepki göstermek için, iş yerinin asma tavanını Türk Bayrağı yaptı.

Yaşanan terör olaylarının biran önce bitmesi gerektiğini belirten iş yeri sahibi İbrahim Ekici, terör olaylarının kendilerini oldukça çok üzdüğünü ve şehit haberlerini duymamak için televizyonları açmadığını belirtti.

Yaptığı Türk Bayrağıyla alakalı açıklamalarda bulunan Adıyamanlı Esnaf İbrahim Ekici, " Bu Türk bayrağını buraya asmamızın sebebi gençlerimize bu vatanın ne şekilde kazandığımızı göstermek için yaptık. Bu bayrağı son zamanlarda yaşanan terör olaylarından dolayı yaptık. Bu bayrak hepimizin bayrağıdır. Türk'ün de bayrağıdır, Kürt'ünde bayrağıdır, alevi'ninde bayrağıdır, sünni'ninde bayrağıdır. Bu ülkede yaşayan 15 Milyon, 78 Milyon insanın bayrağıdır. Biz bu bayrak için bu vatan için geçmişte bedel verdik halen vermeye, şehitlerimiz gelmeye devam ediyor. Buradan tüm Türkiye'ye, şunu söylemek istiyorum Adıyaman'da, Güney Doğuda bir Kürt kardeşiniz olarak bu vatan bu bayrak hepimizin bayrağıdır. Hepimizin vatanıdır. Hepimiz seve seve bu bayrağa bu vatana canımızı vermeye hazırız. Aynı duyguları paylaşıyoruz. Yani biz kardeşiz, aynı yönde kıblemiz, dinimiz aynısıdır. Bu savaşların bitmesini istiyoruz. Dağda insanlık dışı bir şekilde yaşayacağınıza gelin insan gibi yaşayın. Hepimize yeter. Bu su mu bize yetmiyor, bu hava mı bize yetmiyor, bu ekmek mi bize yetmiyor. Yani siz boşu boşuna dağda ölüyorsunuz. Gelin sizde bu vatanın evlatlarısınız. Gelin aklınızı başınıza toplayın gelin. Bu vatanda, bu bayrakta, bu toprakta bu havada hepimize yeter. Bu vatanı kurarken birlikte bedel verdik. Birlikte bedel verdik, bizi bir birimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Oyuna gelmeyelim. Biz kardeşiz, kardeşi bir birine düşürmek isteyenlere bir daha söylüyorum fırsat vermeyelim kanlar akmasın" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Ekici Bayraklı Adıyaman Yerel Haberler

title