Haberler

Adıyaman'dan, Ulusal Gazeteye Başlık Tepkisi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan patlamayı gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün Adıyamanlı olmasından dolayı ulusal bir gazetenin attığı ’Yine Adıyaman’ manşeti, Adıyaman’da tepkiye neden oldu.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan patlamayı gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün Adıyamanlı olmasından dolayı ulusal bir gazetenin attığı 'Yine Adıyaman' manşeti, Adıyaman'da tepkiye neden oldu.

Konuyla alakalı basın açıklaması yapan Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) Başkanı Zeki Dişkaya, "Bugüne kadar hiçbir şekilde terörle anılmayan bir il olarak, bundan sonra da terörle anılmak istemiyoruz. Yakın bir zamanda şehit edilen askerimize cenabı haktan rahmetler diliyoruz. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırı, vahşi bir şekilde hiçbir mezhebin, dinin, insanın kabul edemeyeceği bir durumdur. Bombanın patlatılmasından sonra 32 gencin vefatına sebep olan olayı şiddetle kınıyoruz. Adıyaman'daki STK'lar olarak terörün adı olursa olsun, terörün tamamına Adıyaman halkının karşı olduğunu belirtmek istiyoruz. Adıyaman'ı terörle bağdaşlaştırmak insanlar var ise bu düşüncelerini bir daha düşünsünler. Her platformda terörle Adıyaman'ın anılmasına karşı çıkacağız. Ulusal anlamda yayın yapan bir gazetenin, attığı başlığı şiddetle kınıyoruz. Bu çocukları bile bile birilerinin eline kaptırdıksak suçlu bizleriz. Böyle bir durumdan ötürü üzüntü içerisindeyiz. Bu gazeteyi şiddetle kınıyorum. Gazetecilik ağzına ve aklına geleni yazmak değildir. Ben de gazetecilerin cemiyet başkanıyım ve basın mensubuyum. Son derece ahlaki olmayan ve etik olmayan, bir ili topyekun cezalandıran, Adıyaman'ın tamamını hedef alan bir başlığı ulusal anlamda yayın yapan bir gazeteye yakıştırmadım. Adıyaman halkı hiçbir zaman teröre bulaşmamıştır. Gazetenin yöneticileri bir defa Adıyaman'a gelsinler de sonra böyle bir başlık atsınlar" dedi.

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan ise "Terör olaylarının hortladığı bugünlerde ulusal bir gazetenin manşeti ilimizi aşağılayıcı bir dille manşetine çekmesini de terörle eş değerde buluyorum. Gazete bu manşetiyle huzurun başkenti olarak bilinen ve tüm Türkiye'nin kardeşlik hukukuna gıpta ile aktığı Adıyaman'ın huzurunu kaçırmıştır. Bu manşet bir şehrimizi hedef göstermekte. Terörün dini dili, ırkı vatanı olmaz. ve önemlisi memleketi olmaz. Terör nereden gelirse gelsin terördür. Ancak bunu bölgeler bazında ele alınması provokatörlüktür. Topraklarından ülke petrolünün ciddi bir miktarı çıkarılan, yine dağlarında dünya mermer rezervinin yüzde 4'ü bulunan ve bu mermerler uzun zamandan bu yana ülke ekonomisine katma değer sağlayan Adıyaman'ın sorunlarına hep kulak asan, işsiz halkına iş imkanı sağlayamayan, susuzluktan yok olan tarımına çare üretemeyen ve teşvikte büyük illerle aynı statüde tutulduğu için sanayisi biten Adıyaman'ın aç ve çaresiz kalan halkının sesini duymayan devlet, Adıyamanlı gençlere iş kapısı açmadığı için bugün hiç istemememize rağmen böyle manzaralara şahitlik ediyoruz. Gerek Diyarbakır'da gerekse Suruç'ta yaşanan terör olayları en çok bizim yüreğimizi yakmıştır. Bu ulusal gazetenin yaptığı bu yanlı, kışkırtıcı ve çirkin manşeti ve başlığını kınıyorum. Yapılan bu haber hiçbir şekilde habercilik etiğine sığmaz. Biz Adıyamanlılar olarak bundan önce nasıl devletimize ve vatanımıza bağlı isek, bundan sonra da aynı şekilde bağlı kalacağız. ve bu tür ulusal gazeteler gibi yayımları ile ülkeyi karıştırmak isteyen basın organlarının oyunlarına gelmeyeceğiz. Devletin ve ulusal basının yanlış politikalarından dolayı içimizde büyüyen bu terör belasını da yine kendi içimizde bitirip, Adıyaman'ı Nemrut Dağı ile Cendere Köprüsü ile Saffan Bin Muattal hazretleri ile tanıtmaya devam edeceğiz. Bu ulusal gazetenin bu skandal manşetini şiddetle kınıyor, tüm Adıyamanlılardan özür dilemeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Adıyaman Alagöz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title