Haberler

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Besni'de umreye gidecek vatandaşlara seminer verildi.

Besni'de umreye gidecek vatandaşlara seminer verildi.

Merkez Haci Reşit Emre Camisi'nde ilçe müftülüğü tarafından verilen seminerde, umreye gideceklere yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.

Umre kafilesine başkanlık yapacak İlçe Müftü Yardımcısı Mustafa Altun, "Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, 'Kabe'de kılınan bir namaz, diğer camilerde, mescitlerde kılınan namazlardan 100 bin defa daha üstündür'. Dolayısıyla böyle bir fırsatı iyi değerlendirelim. Orada hoşgörümüzü sürdüreceğiz. Orada kin ve hakaret davranışlarına yer yoktur" dedi.

Umre kafilesi 16 gün Mekke ve 8 gün Medine'de olmak üzere 24 gün boyunca kutsal topraklarda kalacak.

- Gölbaşı'nda parka zarar verildi

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, belediyeye ait bir parka kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce zarar verildiğini bildirdi.

Özdemir, yaptığı açıklamada, ilçedeki 14 parktan biri olan Stadyum parkında aydınlatma lambalarına, çöp kovalarına ve oturma gruplarına zarar verildiğini belirtti.

Parkların belediyeler tarafından yapıldıktan sonra bölgedeki herkesin ortak malı olduğuna işaret eden Özdemir, "Parka zarar veren kişiler unutmamalıdır ki buralar aynı zamanda kendilerinin de ödedikleri vergilerle inşa ediliyor. Parkların etrafında oturan mahalle sakinleri bu tür olaylarda hiç vakit kaybetmeden polise ya da zabıta ekiplerimize haber versinler" dedi.

Aynı parkta daha önce benzer bir olayın yaşandığını anımsatan Özdemir, yapılan davranışı "çirkin" olarak niteledi. - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Müftü Besni Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title