Haberler

Adıyaman'da Sahte Dişçi Uyarısı

Adıyaman Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Gökalp, vatandaşı sahte dişçilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı

Adıyaman Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Gökalp, vatandaşı sahte dişçilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Dr. Gökalp, yaptığı yazılı açıklamada, geçmişte diş hekimi sayısının yetersiz olmasından dolayı bölgede bu görevi çıraklıktan yetişen insanların yapmaya çalıştığınına dikkati çekti.

Gökalp, artık hekim sayısının topluma hizmet verecek düzeyde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Buna rağmen toplumumuzda korsan veya sahte dişçi tabir ettiğimiz insanların varlığı da mevcuttur. Burada önemli unsur diş yapmak, protez yapmak değil, hekimlik mesleği icra edilirken insana zarar verilmemesidir. Halkımızın da bu konuda dikkatli ve bilinçli davranması gerekir.

Geçmişten gelen yanılgıyla insanlarımızın ağız ve diş sağlığı konusunda yanlış bilgilendirildiğine maalesef üzülerek tanık oluyoruz. Diş ve diş eti hastalıkları insan vücudunun diğer organlarını önemli ölçüde etkiler. Diş ve diş eti hastalığından dolayı romatizma, kemik erimesi, diyabet, dolaşım sistemi bozuklukları ve kalp hastalıklarına yol açabilir.

Toplumun düzenli diş hekimi kontrolü alışkanlığını kazanması ve ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilerinin arttırılması için gerekli çalışmaların okullarda yapılması gerekir. Çocuklara ağız ve diş sağlığı konusunda verilecek eğitim çok önemli.

Bebek ve çocuklarda görülen parmak emme, tırnak yeme, uzun süreli biberon ve emzik kullanma gibi alışkanlıklar, tüm çene ve diş bölgesinde şekil bozukluklarına ve önemli problemlere yol açıyor.

Ağız ve diş sağlığı konusunda, sağlıklı, bilinçli ve duyarlı bir topluma ulaşılmasında ailelere, öğretmenlere ve basın yayın kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. "

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title