Haberler

Adıyaman'da Ramazan Bayramı Coşkusu

Ramazan Bayramı kutlama programı Adıyaman’da Vali Mahmut Demirtaş, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Ramazan Bayramı kutlama programı Adıyaman'da Vali Mahmut Demirtaş, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Mimar Sinan Kültür Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma programına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Milletvekillerinden Adnan Boynukara, Halil Fırat, Salih Fırat, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, "Bizleri birlik, beraberlik ve huzur içerisinde Ramazan Bayramına kavuşturduğu için Cenabı Allah'a şükrediyoruz. Bu birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz devam ettiği müddetçe inşallah bu sevincimiz bayram sonrasında da devam eder. Bütün Adıyamanlı hemşerilerimin bayramını kutluyorum" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Halil Fırat ise, Ramazan Bayramı'nın Ortadoğu'da zulüm altında yaşayan Müslümanların ve tüm İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını diledi. AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise, Ramazan Bayramının İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, bayramın Orta doğuda barışa vesile olmasını diledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara da, Ramazan Bayramının birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulunarak tüm Adıyamanlıların bayramını kutladı.

Mübarek Ramazan ayını geride bırakmanın burukluğu ile birlikte bir bayrama daha kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, "Bu güzel bayrama bizleri kavuşturdukları için rabbimize hamd ediyoruz. Bu mübarek günlerin hürmetine birliğimizin ve kardeşliğimizin daim olmasını yüce Allah'tan diliyorum. Bu günlerin kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Türkiye'de huzur ve barış içerisinde bir Ramazan ayını geride bırakıyoruz. Ama ne yazık ki yanı başımızda mazlum ve mağdur coğrafya da İslam ülkelerinde şeker toplayamayan çocuklar, iftarını açamayan anneler ve babalar var. Bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak var olan bu huzur ortamının kadrini ve kıymetini bilmeliyiz. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve Adıyamanlı hemşerilerimin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum" dedi.

Bayram tebriklerini kabul ederek halkla bayramlaşan Vali Mahmut Demirtaş ise, Ramazan Bayramı'nın Adıyaman'a, ülkemize ve tüm insanlık alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunarak "Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarımızla ve halkımızla birlik ve beraberlik içerisinde bir bayram sevinci yaşıyoruz. İlimizde tesis edilen bu huzur ve hoşgörü ortamının daim olmasını diliyoruz. Bu bayramın son yıllarda bayramlara buruk bir şekilde giren İslam ülkelerinde yaşanan kargaşaların bitmesine vesile olmasını diliyorum. İnşallah oralara da huzur, hoşgörü ve barış gelir. Bayramlar sevgi, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğunlaştığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da pekiştirildiği günlerdir. Tüm güzel duyguların hat safhaya ulaştığı mübarek Ramazan Bayramının ilimize ve ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi.

Mimar Sinan Kültür Parkında kamu görevlileri ve halkla yapılan bayramlaşma sonrası Vali Mahmut Demirtaş beraberinde milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri ile birlikte İl Jandarma Komutanlığına geçerek, askeri personel ve vatani görevini yapan askerlerle bayramlaştı. Ardından Açık Cezaevine geçerek mahkumlarla bayramlaştı. Mahkumların bayramını tebrik eden Vali Demirtaş, "Bu bayramın sizlere, ailelerinize ve çocuklarınıza hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah sizler buradan kısa süre içerisinde çıkarak toplumun erdemli bireyleri olarak yerinizi alırsınız" dedi.

Açık cezaevinde mahkumlarla yapılan bayramlaşma sonrası Vali Demirtaş ve beraberindekiler polisevine geçerek, emniyet personeli ile bayramlaştı.

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezine geçerek, burada kalan çocuklarla bayramlaşan Vali Mahmut Demirtaş, çocukların bayramını tebrik ederek, yakın ilgi gösterdi.

Vali Mahmut Demirtaş, çadırkentte kalan Suriyelileri de unutmadı. Milletvekilleri ile birlikte çadırkırkente giderek burada kalan Suriyelilerle bayramlaşan Vali Demirtaş, "Devlet ve Millet olarak üç yıldır sizleri ilimizde ağırlıyoruz. Biz sizlere Ensar olduk, sizler ise bize misafir oldunuz. Bizler sizlere kapımızı, evlerimizi ve gönlümüzü açtık. Ekmeğimizi sizlerle paylaştık. Bu mübarek Ramazan Bayramı vesilesiyle temennimiz ülkenizdeki savaşın bir an önce bitirilerek sağlıklı ve huzurlu bir şekilde ülkenize dönmenizdir. Bu vesileyle hepinizin Bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Çadırkentte kalan Suriyeliler ise misafirperverliğinden dolayı Vali Mahmut Demirtaş'ın şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve hükümetine teşekkür ederek, "Bize verdiğiniz değer ve hizmetlerden dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Biz yetim olduk, sizler bize anne baba oldunuz. Suriye'deki yaralara sizler merhem oldunuz. Bu süreçte Araplar bizden uzak dururken, Türkiye Cumhuriyeti bize kucak açtı. Bize o kadar iyilik yaptınız ki bunun karşılığını ne yapsak ödeyemeyiz. Biz Türkiye Cumhuriyetine sürekli dua ediyoruz. Yüce Allah, İslam dünyasındaki gücünüzü daim etsin. Temennimiz inşallah Türkiye'nin sürekli güven ve huzur içerisinde kalmasıdır. Biz sizlere müteşekkiriz" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından dua edildi. Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri Abdullah Nasri adlı Suriyeli çocuğa yakın ilgi gösterdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Ramazan Bayramı Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title