Haberler

Adıyaman'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Adıyaman'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, "Samimiyet Ve İhlas" konulu bir konferans düzenledi.

Kahta İkbal Kültür ve Yardım Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Samimiyet ve İhlas" konulu bir konferans düzenledi.

Kahta Kültür Merkezinde  düzenlenen programa konuşmacı olarak Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi katıldı.

Kur'an tilaveti ile başlayan konferans, dernek faaliyetlerinin anlatıldığı kısa bir slayt gösterisi ile devam etti.

Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, konuşmasında dinin samimiyet ve ihlas olduğu vurgulayarak, ihlasın samimiyet ve dürüstlükle kazanılacağına dikkat çekti.

Tanrıverdi, bu dürüstlük ve samimiyetin hadis-i şerife dayanarak Allah ile, Peygamberle, ümmetin önderleriyle ve halk kitleleriyle olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Samimiyet menfaatler ortaya çıktığında belli olur. İbadetlerimizde bile cennet düşüncesi veya cehennem korkusu olmamalı, yani ibadetlerimize menfaat bulaşmamalıdır. Gösteriş gibi gayelerle yapılan ibadetler boşa gider. İhlas kalbin net olmasıdır. Bu bakımdan Müslüman'ın kalbi de konuşması da net olmalıdır. Her yana çekilebilecek konuşmalar Müslüman'a yakışmaz. Biz kendimizi ve çevremizi kandırsak bile Allah'ı kandıramayız." - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Dicle Üniversitesi Adıyaman Kahta İhlas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title