Haberler

    Adaylar Sınavda, Aileler İse Bekleyişte

    2 (Fen Bilimleri) sınavı bugün 10.00'da başladı.

    LYS-2 (Fen Bilimleri) sınavı bugün 10.00'da başladı. Öğrenci ve veliler 8.30'dan itibaren İstanbul Üniversitesi ana giriş kapısı önünde toplandı. Güvenlik görevlileri tarafından sınav salonlarına yönlendirilen adaylara üzerlerindeki telefon, anahtarlık, takı gibi eşyaları bırakmaları istendi. Öğrencilerin bir kısmı eşyalarını üniversitenin kapısının hemen önündeki emanetçilere verdi. Veliler çocuklarını sınav salonlarına kadar kapıdan izledi. Sınav 10.00'da başladığında velilerin de heyecanı arttı. Aileler arasında çocukları için dua edenler de vardı. Sınava geç kaldığı için koşarak salonuna giden adaylar da oldu. Veliler klakson çalan bazı araçları sert bir dille uyardı.

    "ÖNLERİNE BAŞKA FIRSATLAR DA ÇIKACAK"

    Raif Korkmaz:  Çocuğum buraya geldiğinde heyecanlıydı. Ona bu sınavda stres olmaması gerektiğini ve hayatında başka fırsatların da önüne çıkabileceğini söyledim. Ben de heyecanlı değilim. Hayatı tek bir sınava indirgememiz gerekmiyor diye düşünüyorum. Bu kadar kolay değil.

    Zahide Gündoğdu:  Oğlum tıp fakültesine girmek istiyor, yıl boyunca çalıştı. Ben de ona destek olmak için bugün onunla geldim. Umarım sınavı güzel geçer ve hayalindeki bölüme girer.

    Hakan Demirel:  Bu önemli bir dönemeç ama hayatın sonu değil. Tabii ki önemli bir viraj. Bugün sınava oğlum giriyor ve mühendis olmak istiyor. Yıl boyunca çalıştı, umarım hedefine ulaşır.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İstanbul Üniversitesi Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title