Haberler

Adana Kültür ve Sanat Festivali

Güncelleme:

İzmir Adanalılar Güç Birliği tarafından, 31 Ekim-2 Kasım arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanında "Adana Kültür ve Sanat Festivali" düzenlenecek.

İzmir Adanalılar Güç Birliği tarafından, 31 Ekim-2 Kasım arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda "Adana Kültür ve Sanat Festivali" düzenlenecek. Adanalı sanatçılar Haluk Levent ve Ahmet Selçuk İlkan'ın da sahne alacağı festival, Adanalı ve İzmirli işadamlarının işbirliğini sağlamanın yanı sıra, kültürel paylaşımları ve dayanışmayı hedefliyor.

Adana'nın kültürünü, yaşama tarzını, sanatını, ticaretini, tarihi güzelliklerini ve mutfağını ön plana çıkarmaya çalışan Adana Kültür ve Sanat Festivali'nin tanıtım toplantısı, Vali Mustafa Büyük'ün de katılımıyla gerçekleşti. Adana'nın yeteri kadar tanındığını düşündüğü için Adana dışında tanıtım geleneğinin olmadığını belirten Vali Büyük, bu tip tanıtım etkinliklerinin yurt içinde ve dışında artırılması gerektiğine vurgu yaptı. Vali Büyük, "Adana'nın kültür sanat hayatının renkliliği, canlılığı ve geçmişteki Adana algısının çok daha geniş, yaygın ve olumlu olması bizim yeniden canlanma, hareketlenme ve kendimizi tanıtma noktasında bir çabaya girme konusunda zorunlu hale getiriyor. Yani geçmişle kıyaslandığı zaman bizim herhalde kültürel varlıkları, zenginlikleri, kültür sanat hayatındaki güzellikleri Dünyaya ve Türkiye'nin diğer büyük şehirlerine tanıtma konusunda ihtiyacımız daha fazla ortaya çıkıyor." dedi. Vali Büyük, Adana markasının önemini vurgulayıp bu tip tanıtım organizasyonlarının yaygınlaşması için destek beklediklerini açıkladı.

İzmir Adanalılar Güç Birliği Derneği Başkanı Arif Kayakşu ise etkinliğin Adanalı ve İzmirli işadamlarını bir araya getireceğini, Adana ile İzmir arasındaki ekonomik işbirliğine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Ahmet Selçuk İlkan ve Haluk Levent'in etkinlikte konser vereceğini belirten Kayakşu, iki şehir arasında kültürel köprü oluşturmak istediklerini kaydetti. Festivalin açılış günü Adanalı ve İzmirli işadamlarına tanışma kokteyli verileceğini ifade eden Arif Kayakşu, şunları dile getirdi:

"Amacımız, Adana kültürünü, yaşama tarzını, sanatını, ticaretini, tarihi güzelliklerini ve mutfağını ön plana çıkarmak. Kentin tüm dinamiklerinin bir araya gelerek çok güzel bir organizasyonla Adana'nın sesini sadece Türkiye'ye değil tüm Dünyaya duyurmak. Ekonomisi büyük 2 il arasında işbirliği yapacak ortam oluşturarak büyüdüğümüz topraklara sahip çıkmaktır. Dünyada kaç şehrin ortasından bir nehir geçiyor? Bir yılan kalesini, mimari yapısı nedeniyle dünyada eşi benzeri olmayan yeni camimiz ve hala kullanılan en eski taşköprü gibi tarihi ve turistik yerlerimizi Adana dışında kaç kişi biliyoruz?"

İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda yapılacak "Adana Kültür ve Sanat Festivali" 200 bin ziyaretçi hedefiyle 31 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Büyük Haluk Levent İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title