Haberler

Adana Demirspor'dan Pfdk Kararlarına İtiraz

Hukuk ve idari işler sorumlusu Yumuşak: "Takım kaptanı Efe İnanç ile Oğuzhan Berber'e verilen ceza çok ağırdır ve kabul edilebilir bir karar değildir"

PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un hukuk ve idari işler sorumlusu Emin Yumuşak, futbolcuları Oğuzhan Berber'e verilen 5, Efe İnanç'a verilen 8 maçlık men cezasına itiraz edeceklerini bildirdi.

Yumuşak, yazılı açıklamasında, ligin 34'üncü haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında kırmızı kart görerek oyundan atılan Oğuzhan Berber ve Efe İnanç'a Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nca (PFDK) verilen cezaların çok ağır olduğunu belirtti.

Gerekli itirazları yapmak üzere harekete geçtiklerini kaydeden Yumuşak, şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce de yaşanan ve emsali bulunan diğer futbolculara verilen cezalara bakıldığında, takım kaptanı Efe İnanç ile Oğuzhan Berber'e verilen ceza çok ağırdır ve kabul edilebilir bir karar değildir. Bu  konuda her türlü hukuki süreci başlattık ve tahkim kuruluna başvuracağız. Televizyon ekranlarından canlı yayınlanan, tribünde ise binlerce taraftarımızın tanık olduğu müsabakada oyucularımız hak etmedikleri bir cezayla karşı karşıya kalmışlardır. Oyuncularımız, hakemlere sadece verdikleri kararları nedeniyle itiraz etmişlerdir. Adana Demirspor Kulübü çok büyük bir camiadır. Bizler de bu camiaya hizmet eden yönetim kurulu olarak başta kulübümüz olmak üzere futbolcularımızın haklarını hukuki yollardan sonuna kadar arayacağız."

Seyircisiz oynama cezasına da itiraz edildi

Yumuşak, aynı maçta "kötü tezahürat" nedeniyle PFDK'nın ligin 36'ncı haftasında karşılaşacakları Fethiyespor maçına da seyircisiz oynama cezası verdiğini bildirerek, bu konuda da itirazda bulunduklarını belirtti.

Adana Demirspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından PFDK tarafından, Adana Demirspor taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bunun sezon içerisinde 5'inci kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 resmi karşılaşmayı seyircisiz oynama ve 52 bin lira para cezası verilmesine karar verilmiş, futbolcu Oğuzhan Berber'e ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 5, Efe İnanç'a da aynı nedenle 8 resmi müsabakadan men cezası verilmişti. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Adana Demirspor Oğuzhan Berber Efe İnanç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title