Haberler

Adana'da "Yaz Gülleri" Projesi

Adana’da uygulamaya konulan "Yaz Gülleri" adlı poje kapsamında Kuran kursu öğrencilerine polis tarafından bilgilendirme yapıldı.

Adana'da uygulamaya konulan "Yaz Gülleri" adlı poje kapsamında Kuran kursu öğrencilerine polis tarafından bilgilendirme yapıldı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerinin de katılımıyla sosyal ve kültürel alanda yapılan faaliyetler ile terör örgütlerinin eleman temini ve suç oluşumunun önüne geçilerek risk grubunda yer alan çocuk ve gençlerimizin korunması amacıyla Adana Müftülüğü tarafından okulların tatile girmesiyle yaz tatili döneminde düzenlenen Kuran kurslarına katılan 6-16 yaş arası çocuklara yönelik "Yaz Gülleri" isimli proje uygulamaya konuldu.

Proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden göç ederek ikamet eden ve Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı Adana'ya sığınmak durumunda kalmış sığınmacıların yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde, kursiyer öğrencilere dini eğitim veren toplam 38 cami ve Kuran kursu ziyaret edilmiş, ziyaretler kapsamında 2 bin 416 kursiyer öğrenciye ulaşılarak bilgilendirme yapıldı.

Yapılan bilgilendirme faaliyetleri kapsamında, yaş gruplarına uygun olarak hazırlanan sunum eşliğinde "Toplumda Polisin Görevi ve Rolü" anlatıldı.

Kendileri ile sıcak ve samimi bir şekilde ilgilenilmesinden dolayı memnun oldukları gözlenen kursiyerlerden 8 yaşında minik bir öğrenci ise yaşadığı sevinci ve mutluluğu görevlilere hitaben yazdığı şu dizelerle dile getirdi:

"Kahramanlık yaparsın gece gündüz demeden

Evimde sokağımda ilimde ülkemde sen varsın

Her zaman hatta trafikte

Kışın kar yağsa bile her zaman sen varsın

Cankurtaran günlerde her zaman aklımdasın."

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi terör örgütlerinin amaçları ve faaliyetleri hakkında aydınlatmak, terör örgütlerinin gençlerimiz üzerindeki etkilerini kırmak ve eleman kazanmalarının önüne geçebilmek amacıyla sosyal sorumluluk projelerimiz kararlılıkla devam etmektedir" denildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title