Haberler

Adana'da Okullararası Oryantiring İl Birinciliği

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Okullararası Kız ve Erkek Oryantiring İl Birinciliği” sona erdi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Okullararası Kız ve Erkek Oryantiring İl Birinciliği" sona erdi.

Adana'da Okullararası Oryantiring İl Birinciliği Yarışması, Çukurova 100 Yıl Sakıp Sabancı Parkı'nda 14 okuldan 70 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Oryantiring Federasyonu Adana İl Temsilcisi Harun Uz, "Okul Sporları Kapsamına alınan Oryantiring (Koşarak Hedef Bulma ) sporu, kısa süre içerisinde planlamalarını yaparak hedefi doğru şekilde tespit edip çipler sayesinde elektronik kontrol sistemi kullanarak hedefi hatasız bir şekilde bitiren bir spor dalıdır" dedi.

Yarışmaların küçükler, yıldızlar, gençler kız ve erkek kategorilerinde yapıldığını kaydeden Uz sözlerine şöyle devam etti:

"Güzel bir havada coşkulu bir şekilde gerçekleştirilen yarışmada, okulları adına yarışan öğrenciler kıyasıya mücadele ettiler. Hedefleri ararken doğal yaşam alanın güzelliklerini de görme fırsatı yakalamaktır. Ayrıca, il birincisi olacak okullar Türkiye'nin değişik ilerinden birinci olan takımların da katılacağı yarı final müsabakanın 4 Mayıs Pazar günü Adana'da yapılacak. Adana okulları bu avantajı iyi değerlendireceklerine inanıyorum."

Yarışmalarda kupa ve madalya alan okular şöyle:

Küçük Kızlar: 1-Meryem Betül Attar-Özel Burç Öğe Ortaokulu

Küçük Erkekler : 1-Alperen Öztürk-Özel Burç Çukurova Ortaokulu

Yıldız Kızlar: 1-Şevval Öğütcü- Özel Burç Öğe Ortaokulu

Yıldız Erkekler: 1-Selim Orhan Bursa- Özel Burç Çukurova Ortaokulu

Genç Kızlar: 1-Merve Kurt- İsmet İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Genç Erkekler: Enes Taha Kuş- İsmet İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Küçük ve Yıldız Kızlarda Takım olarak: Burç Öğe Ortaokul

Küçük ve Yıldız Erkekler Takım olarak: Burç Çukurova Ortaokulu

Genç Erkekler ve Kızlar Takım olarak: İsmet İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci oldu.

Bu arada dereceye giren sporculara ödüllerini, Oryantirik İl Temsilcisi Harun Uz, Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Vural Ayar, Burc Okulları Beden Eğitim Öğretmeni Ömer Cevahir, Özel Akdeniz Okulları İngilizce Öğretmeni Pelin Özer Uz ile Dr. Bülent Akbaş tarafından verildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

milli eğitim müdürlüğü ismet inönü çukurova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title