Haberler

Adana'da Hedef Uzlaştırma Semineri

Güncelleme:

Adana'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, uzlaştırmacı olarak seçilen personele yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Adana Adliyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen "Hedef uzlaştırma" seminerinde, Uzlaştırma Bürosu'nun uygulamalarıyla adalete olan faydayı daha da arttırma hedefinde olduğunu belirtti.

Toplum hayatında birçok sorunla yüz yüze olunduğunu, klasik yollarla çözülemeyen olayların olduğunu ifade eden Yeldan, şunları kaydetti:

"Nasıl tıpta yeni yaklaşımlar, yeni bakış açıları, alternatif tıp, tamamlayıcı tıp gibi konular gündemdeyse, şimdi hukuk alanında, ceza muhakemesinde, özellikle 2005 yılında yasaya giren uzlaşma müessesesi ve arabuluculuk yeni araç olarak önümüze çıkmış durumda. Ceza uygulamasında, kamu düzenini bozan, kişilerin onuruna, kişiliğine, beden bütünlüğüne zarar veren kişilere karşın bir cezai yaptırım öngörülmektedir. Ama bu cezai yaptırım, genelde hapis veya para cezası şeklindedir. Tahsilinde veya infazında mağdura doğrudan etki eden, onun zararını ortadan kaldıran bir sonuç doğurmamaktadır. Halbuki uzlaşmayla biz öncelikle, onarıcı adalet kavramından hareketle mağdurun adaletini sağlamayı, uğramış olduğu zararları gidermeye çalışıyoruz." -

Kaynak: AA / Yerel

cumhuriyet başsavcılığı ali yeldan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title