Haberler

Adana'da Genç Hafızlara 17 Yıldır Her Gün İftar Veriyor

Güncelleme:

Adana'nın Seyhan ilçesinde Tarihi Cuma Fakih Mescidi İmamı Abdullah Özcan'nın 17 yıldır Adana'nın Çeşitli camilerinde hatimle namaz kıldıran hafızlara iftar verdiği bildirildi.

Adana'nın Seyhan ilçesinde Tarihi Cuma Fakih Mescidi İmamı Abdullah Özcan'nın 17 yıldır Adana'nın Çeşitli camilerinde hatimle namaz kıldıran ve mukabele okuyan hafızlara iftar verdiği bildirildi.

Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun yaptığı yazılı açıklamada, hafızlığın önemine değinerek, hafızlığa saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Hafızları bir çatı altında toplamanın büyük bir görev olduğunu, 17 senedir bu görevi başarıyla devam ettiren ve bu geleneğin devam etmesine katkı yapan esnaflara ve İmam Abdullah Özcan'a teşekkür eden Uzun, şunları kaydetti:

"Biz her zaman hafızlarımızın yanındayız. Hafız yetiştirmek çok zor bir iştir. Bu evlatlarımızın zoru başararak hafız oluyorlar. Tüm zorluklara rağmen de sayılarının artacağına ümidim tamdır. Bu yönde de çalışmalarımız vardır. Kur'an Kursları huzurun teminatı, kardeşliğin simgesidir. Kur'an dostu Allah'ın da dostudur. Biz de Allah dostu kardeşlerimizi taçlandıralım istedik. Hafızlarımıza, ezberindeki Kuran'ı hayatlarına tatbik etmelerini temennisiyle, onları yetiştiren hocalarına ve destek olan ailelerine teşekkür ederim."

Açıklamada görüşlerine yer verilen İmam Abdullah Özcan ise 17 yıldır Ramazan ayında mukabele okuyan hatimle teravih namazı kıldıran din görevlisi meslektaşlarını iftar yemeğinde buluşturduğunu kaydetti.

İl dışından kasaba, köy ve ilçelerden gelen hafız öğrencilere sahip çıkmak gerektiğini vurgulayan Özcan, "Cuma Fakih Mescidi Tarihi Cami ve çevresi esnafların yardımlarıyla bu geleneğimizi devam ettiriyoruz. Ramazandan önce hocam

'Ramazanda hafızlarımıza bir iftar sofrası da bizden' diyerek yarış ediyorlar. Hatta il dışından telefonla arayarak isimlerini yazdırıyorlar. 2 lokantayla anlaşma yaptık, her gün farklı yemeklerle ikram ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Emrah Yorulmaz

Yayıncı: Süleyman Tıraş - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Halil Uzun Seyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title