Haberler

Adana'da Dar Gelirli Ailelere Kurbanlık Yardımı

Adana'da Köprü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dar gelirli ailelere kurbanlık yardımında bulundu.

Adana'da Köprü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dar gelirli ailelere kurbanlık yardımında bulundu.

Dernek, hayırseverlerin bağışlarıyla aldığı koyunları kentte yaşayan ve bayramda kurbanlık kesme imkanı bulunmayan ailelere dağıttı.

Dernek Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, merkez Yüreğir ilçesi Anadolu Mahallesi'nde kiralık bir evde 7 çocuğuyla yaşayan Zeliha Beşek'in evini ziyaret ederek, kurbanlık koyunu teslim etti.

Beşek, AA muhabirine, kocasının bir yıl önce hastalık nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirterek, derneğin yardımları ve komşularının desteğiyle yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını anlattı.

Şimdiye kadar hiç bir bayramda kurbanlık kesemediğini ifade eden Beşek, "Evimin kirasını ödemekte güçlük çekiyorum. Çocuklarımdan beşi okula gidecek ama onların kıyafetini ve kırtasiye malzemelerini nasıl alacağımı bilemiyorum. Çocuklarım için bayramlık dahi alamadım.  Dernek sayesinde ilk kez bu bayramda kurban keseceğiz. Çocuklarımı sevindirdikleri için Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Kurbanlık koyunlardan biri de Akdeniz Mahallesi'nde yaşayan Küpeli ailesine verildi. Kocası 15 yıl önce öldürülen Kerime Küpeli, ikisi engelli 4 çocuğuna bakabilmek için yıllarca çeşitli işlerde çalıştığını, öte yandan komşularının ve derneğin yardımlarıyla da ailesini geçindirmeye çalıştığını aktardı.

Derneğin desteğiyle bu yıl ikinci kez kurbanlık keseceğini vurgulayan Küpeli, Yıldırım ve dernek görevlilerine teşekkür etti.

Yıldırım, hayırseverlerin katkılarıyla alınan kurbanlıkları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya çalıştıklarını anlattı.

Bayramların paylaşmak için bir fırsat olduğunu belirten Yıldırım, daha sonra şunları söyledi:

"Bizler de bu bayramda dernek olarak ihtiyaç sahiplerine yardımların ulaşmasında köprü görevi görmeye çalışıyoruz. Hedefimiz 30 aileye kurbanlık koyun yardımında bulunmak. Ayrıca bayramın üçüncü gününe kadar 400 aileye 2,5 kiloluk paketlerde et dağıtacağız. Öte yandan çocuklar için bayramlık kıyafet, ayakkabı ve okulların açılmasına az bir süre kaldığı için kırtasiye malzemesi yardımında bulunmayı amaçlıyoruz. Biz, bayramlarda çocuklar sevinsin, evlerde ocaklar, mangallar tütsün istiyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Fevzi Yıldırım Yüreğir Küpeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title