Haberler

Adana'da 9 İlçeye Çöp Aktarma İstasyonu

Adana'nın 9 ilçesine yapılacak çöp aktarma istasyonunun temeli atıldı.

Adana'nın 9 ilçesine yapılacak çöp aktarma istasyonunun temeli atıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından, Karataş, Tufanbeyli, Saimbeyli, Kozan, İmamoğlu, Ceyhan, Aladağ, Yumurtalık ve Karaisalı ilçelerinde yapılacak çöp aktarma istasyonlarının temeli Karataş'taki törenle eş zamanlı atıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karataş'taki törende, Adanalılara hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Karataş'ın dışında 8 ilçede daha aynı tesisi yapacaklarını kaydeden Sözlü, şunları bildirdi:

"Katı atık toplama tesisleri önemli yatırımlardır. 9 ilçeye birden yapılıyor olması çevrecilik açısından önemli. İlgili birimlerimize, emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her gün yüzlerce ton çöpün ilçelerimizde doğaya zarar vermesi engellenecek ve atıklar çöp toplama istasyonlarından alınarak toplanacak ve Adana'daki tesislerimize ulaştırılacak. 1 yıl önce göreve başladığımızda çözümsüz gibi görünen problem böylece çözüme kavuşacak. Çevremizi, doğal güzelliklerimizi bize Cenab-ı Allah bahşetti. Biz de bu güzelliklerimizi, çocuklarımızın da yararlanabileceği şekilde korumalıyız. Bugün bu amaca hizmet edecek tesislerin temelini atıyoruz."

Sözlü, Adana'nın tüm köy, ilçe, yerleşim yerlerinin önümüzdeki 4 yılda hizmetin en iyisini alacağını kaydetti.

Turizm bölgesi Karataş

Karataş'a ve çok sayıda köye su götüren asbestli içme suyu borularının yenileneceğini de açıklayan Başkan Sözlü, 124 kilometrelik yenileme çalışmasının gerçekleşeceğini belirtti.

Sözlü, turizm bölgesi Karataş'ta uzun yıllardır yapımı beklenen atık su arıtma tesisinin yer tespitinin gerçekleştirildiğini, içme suyu sorununun çözümü için uzun vadede Çatalan suyunun boru hattıyla taşınarak çözüleceğini kaydetti.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş da bu yılın haziran ayında hizmete girecek tesisler sayesinde günlük 2 bin 200-2 bin 400 ton atık toplanacağını ve geri dönüşüme girmesinin sağlanacağını belirtti.

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal da Karataş halkı adına Başkan Sözlü'ye minnettar olduklarını belirterek, "Ayrım yapmadığı için de kendisine teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ile benim aramı kimse açamayacak. Karataş'a gelecek hizmetleri kimse engelleyemeyecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek canlı yayınla 9 ilçede temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Sözlü Tufanbeyli Karataş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title