Haberler

Adana Bürosu Bölge Haberleri

17. 06. Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 123 yıldırır eğitim ve öğretimini sürdüren Amerikan Koleji bünyesindeki Sağlık Eğitim Vakfı , eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı eserler sergilendi.

17. 06. 2011

/////////

Sev Koleji'nde mezuniyet coşkusu

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 123 yıldırır eğitim ve öğretimini sürdüren Amerikan Koleji bünyesindeki Sağlık Eğitim Vakfı , eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı eserler sergilendi.

Osmaniye Mahallesi'nde bulunan TORTEK binasındaki serginin açılışına, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak ve eşi Nilgün Çıtak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, İl Halkeğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özsoy, Toroslar Halkeğitim Merkezi Müdürü Ali Kurucu, Yenişehir Halkeğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kandırmaz, Halkkent Toplum Merkezi Müdürü Faruk Azgıt, mahalle muhtarları, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 7 yılda 22 eğitim merkezinde 25 branşta 10 bin 500 yüz kişiye mesleki eğitim verdiklerini söyledi. Tuna, TORTEK kurslarının kurumlar arası diyaloglu çalışmanın, millet ve devlet arasındaki kaynaşmanın en güzel örneği olduğunu ifade ederek "Bu yapının içerisinde Türkiye'nin tüm illerinden gelen insanlarımız eğitim görmektedir. Kurslarımızda kursiyerlerimiz tanışıyor, kaynaşıyor ve dostluklar kuruyorlar. Amacımız hasımları hısım yapmaktır. TORTEK mesleki eğitim kursları da bu adımın atılmasında çok önemli bir merkezdir. Her mahallede en az bir TORTEK merkezi açmayı hedefliyoruz" dedi.

Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak ise, özelikle ev kadınların imkan tanıyarak ev ekonomilerine ve dolayısıyla ülke ekonomisine katkı sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Kaymakam Çıtak, sergide emeği geçen kursiyerleri ve öğretmenleri kutladı.

Mersin, kuruldu. Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, AKOM tarafından Asi Nehri'nde çok amaçlı hizmet vermek üzere bot alındığını söyledi. Savaş, botun, Asi nehrinde temizlik hizmetleri, biyolojik, kimyasal analizler, balçık seviyesi ölçümü ve arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılacağını belirtti.

Hatay,

(17. 06. 2011) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title