Haberler

Adana Bürosu Bölge Haberleri

, 8'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor.

, 8'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor. MEGİAD Başkanı M. Alper Gürsoy, 2003 yılında kurulan ve bugüne kadar dört başkan değiştiren kurumun, 7 bin kişiye istihdam sağlayadığını söyledi. Gürsoy, "MEGİAD, İnsana yatırımı esas alan ticari, sosyo-ekonomik, eğitim ve kültür düzeylerinin gelişimine katkıda bulunmak, bilgi ve tecrübe konusunda koordinasyonu sağlayarak, ilimizin kalkınmasına ön ayak olmak, sektörlerinde kalite ve rekabet gücüne sahip bireylerin oluşmasını sağlamak amacıyla kurulmuş bir güç birliğidir. 7 bin kişiye istihdam sağlayan derneğimizde, kurumlar ve gelir vergisi sıralamalarında ilk yüzde 25 üyemiz bulunmaktadır" dedi.

TÜGİK ÇATISI ALTINDA

Türkiye'deki en eski genç işadamları yapılanmalarının içerisinde bulunduğu Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu

,

26. 5. 2011 FOTOĞRAFLI

///////////

Hatay'a yeni müze

YENİ Hatay Arkeoloji Müzesi'nin temeli törenle atıldı. Törene Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, AKP Hatay Milletvekili ve Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, Antakya Belediye Başkanı, Lütfi Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Hatay Barosu Başkanı Av. Sinan Akgöl, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Aysun Çelenk, yeni müze ile turizmde hareketliliğin daha da artacağını dile getirdi. Çelenk, müzenin, 53 bin 559 metrekare araziye kurulduğunu, binanın oturum alanının 16 bin, toplam kapalı alanın 32 bin 754 metrekare olduğunu kaydetti. Müzenin 36 milyon 300 bin TL'ye mal olacağını kaydeden Çelenk, açılış tarihini ise 2013 olarak açıkladı.

Mevcut müzede şu anda açık ve kapalı alanlarda toplam bin 423 kayıtlı eser sergilendiğini, depolardaki eserlerle birlikte toplam, 35 bin 433 adet eser bulunduğunu kaydeden Çelenk "Yeni yapılacak müzemizin hizmete girmesiyle birlikte, Mayıs 2011 itibariyle sergilenemeyen depolardaki birçok eser de yepi yapılacak müzemizde sergilenecek, ilimiz dünyanın en büyük mozaik müzesine sahip olacak ve kentteki turizm hareketliliğinin çıtasını daha da yükseltecektir" dedi.

DOĞUNUN KRALİÇESİ UYANIYOR

AKP Hatay Milletvekili ve Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, Antakya'nın mozaik bakımından dünyanın en zengin şehri, olduğunu belirterek "Bu doğal zenginliğimiz bugün günışığına çıkma yolunda ilk adımı atıyoruz. Antakya tarihte Doğunun kraliçesi olarak bilinmekte ve atılmış olan adımla da kraliçe uyanmaya başlamıştır. Yapılacak olan Hatay Arkeoloji Müzesi dünyanın en büyük mozaik müzesi olacaktır. Bugün hep birlikte sizlerle birlikte tarihe bir not düşüyoruz. Elimizdeki en önemli mirasımız gelecek kuşaklara aktarılacaktır" dedi.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de yaptığı konuşmada, yeni müzeyi aynı anda 800 ziyaretçinin gezebileceğini belirterek "İlimizde yaşamış bulunan tüm uygarlıklar 9 farklı konsepte davetlilerin beğenisine sunulacak. Ayrıca müzemiz konsepti içerisinde cafeterya, geniş otopark, çocuk eğitim merkezi, satış merkezi gibi birçok yenilik olacaktır" diye konuştu.

Hatay, yapılan tanıtım toplantısında konuyla ilgili protokol imzalandı. Protokole Vali Celalettin Cerrah, OTSO Başkanı Arif Taşkaya ve Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Deryal imza attı. Toplantıya Osmaniye Milli Prodüktivite Merkezi yetkilileri, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Toplantı Milli Prodüktivite Merkezi Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Peşkircioğlu'nun proje ile ilgili sunumuyla başladı. Nurettin Peşkircioğlu verimliliği artırma projelerinin ilk olarak Gaziantep ve Denizli illerinde uygulanmaya başladığını, 50'ye yakın ilde devam edildiğini kaydetti.

Peşkircioğlu; "Osmaniye ilinin başta sanayi ve ticaret olmak üzere, tarım, hayvancılık, doğa turizmi gibi pek çok alanda ciddi bir potansiyeli var. Yaptığımız değerlendirmelerde gördük ki, Osmaniye önümüzdeki 10 yıl içerisinde ciddi bir sanayi kenti olabilme durumunda. Osmaniye'nin geleceğin önemli bir cazibe merkezi olacağını göz önüne aldığımızda, ciddi bir kaynak kullanımının söz konusu olacak. Bu nedenle Osmaniye'de verimliliğin artırılması yönündeki çalışmaların desteklenmesinin hem ülkemiz hem de Osmaniye açısından önemli bir yarar sağlayacağını düşünerek, bu projeyi gerçekleştiriyoruz" dedi.

Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Deryal ise ülke olarak genç bir nüfusa sahip olduğumuzu vurgulayarak c"Sürdürülebilir bir kalkınmayı yakalamamız lazım. Bu da ancak sürdürülebilir verimlilikle mümkün" diye konuştu.

Protokol imzası öncesinde konuşan Vali Celalettin Cerrah ise 1996 yılında il olan Osmaniye'nin çok önemli adımlar attığını ifade etti. Cerrah, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Osmaniye tarım toplumu iken şu anda sanayi toplumuna geçiş sürecini tamamlamak üzeredir. Osmaniye'de insan gücümüz ve sermayemiz var. Önemli olan bunları belli bir plan program dahilinde kullanmak, zamanı verimli değerlendirmek. Zaman harcanamayacak kadar önemli ve değerli. "

Vali Cerrah, Milli Prodüktivite Merkezinin öncülüğünde yapılacak olan Verimliliği Artırma Projesinin Osmaniye'de girişimcilik ruhunun artırılmasında da çok önemli bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, düzenlenen Kariyer Günleri yoğun ilgi gördü. Etkinliğin açılış törenine Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı, Lütfi Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile Hatay'ın önde gelen işadamları ve firma temsilcileri katıldı.

Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Bulanık, işsizlik sorununa dikkat çekerek "Kariyer günlerinin işsizlik ve istihdam konusuna çözüm getireceği umudunu taşıyorum. Benim isteğim Mustafa Kemal Üniversitesi'nde okuyan gençlerin ayaklarına gelen işveren şansını iyi değerlendirmeleri yolundadır. Bunun kıymetini çok iyi bilin" dedi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de konuşmasına ATSO olarak Hatay'a 12 milyon Euro hibe kazandırdıklarını söyleyerek başladı. Başkan Çinçin, "Elimizde mevcut bulunan vasıfsız gücün eğitimi konusunda bugün içinde bulunduğumuz Mustafa Kemal Üniversitesi'nin katkısı büyük olmuştur. Bizler ATSO olarak ilimize 12 milyon Euro'luk hibe kazandırdığımız için kendimizi mutlu hissetmekteyiz" diye konuştu. Çinçin şöyle devam etti:

"Ülkemizde İngilizce eğitimi yetersiz. Ancak bizler bireyler olarak yabancı dil eğitimine özen göstermeliyiz. İlimizde birçok insan Arapça konuşmasına karşın bizler ATSO olarak kurumumuzda çalıştıracak Arapça okur-yazar bulamıyoruz. Sayın Rektörümüzden talebimiz, gerek ilimizin gerekse ülkemizin Ortadoğu ile yakın ilişkileri göz önünde bulundurulması ve MKÜ çatısı altında Arap Dili Edebiyatı bölümünün açılmasını talep etmekteyiz. "

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de gençlerin kariyer hedeflerini çok önceden belirlemesi gerektiğini vurguladı.

Rektör Güder, "Kendini yönetmeyi bilmeyen insan, dünyayı yönetemez. Değerinizin farkında olun ve elinizdeki cevheri çok iyi işleyin. Hayatınızda değişiklik yapmak istiyor iseniz fırsatlara da açık olmalısınız. Artık tesadüfler çağımızdan çok uzakta kalmıştır" dedi.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de yeni bilgi ile donanan insanın yolunun açık olacağını belirterek, şöyle devak etti: "Farklı olmayanlar, fark edilmiyor böyle bir dönemden geçmekteyiz. O zaman farkımızı ortaya koymalı ve farkındalık yaratmalıyız. Günümüz şartlarında artık ben her şeyden anlarım dönemi kapanmıştır. Bu nedenle konunuzun uzmanı olun, o konuda aranan kişi olun" diye konuştu.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, etkinliğe destek veren Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halit Erhan Ercivelek'e bir plaket verdi. Daha sonra açılan stantlar ziyaret edildi.

Hatay, , eski bir Antakya evini restore ederek, yeni hizmet binası olarak kullanıma açtı. Binanın açılış törenine Adalet eski Bakanı ve AKP Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATB Başkanı M. Ali Kuseyri, MKÜ Rektörü H. Salih Güder, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan ile bazı daire müdürleri işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan HASİAD Başkanı Yahya Kemal Nalçabasmaz, "Bizler gönüllülük esasına dayalı iş adamlarıyız. Yatırımlar yaparak, istihdam yaratarak ülke ekonomisinde önemli rolü olanlarız ve kentimizin sosyal, kültürel gelişmesinde de sorumluluk duyuyoruz. Bu sorumluluğumuzun bir örneğini içinde bulunduğumuz metruk halde satın aldığımız tescilli tarihi Antakya evini hayata döndürerek yerine getiriyoruz" dedi.

Adalet eski Bakanı ve AKP Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ise "Bu akşam bir fabrika açılışı olsaydı, bu kadar sevinmezdim. Çünkü şu gördüğümüz tablo bir fabrikanın katacağı katma değerinin fazlasını bu şehre katacak" diye konuştu. Eski Antakya evlerinin adeta bacasız sanayi olduklarını, bunları turizme kazandıracaklarını belirten Ergin "Birçoğumuz bunun farkındayız. Ama yakın gelecekte bu faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunu daha yakından görme imkânı bulacağız. Her geçen gün bu kentin marka değeri yükselecek ve bizden sonraki kuşaklara inanın ki kıymetli bir hazineyi bırakacağız" diye konuştu.

Hatay, , meslek eğitimi alan öğrenciler yetenek ve bilgilerini sergiledi. Bedesten'de ziyaretçilere kapısını açın fuarın açılışına Niğde Valisi Alim Barut da katıldı.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, açılışta yaptığı konuşmada mesleki ve teknik eğitimin önemine dikkat çekerek "Mesleki ve teknik eğitim, nitelikli elemanların yetiştirilmesi amacıyla bilgi ve becerilerin sistemli olarak verildiği eğitim türüdür. Bu eğitimin amacı, sanayi tarım ve hizmet sektörlerinde istihdam için ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü, sektörün talepleri doğrultusunda yetiştirmektir" dedi. Eser, METEF'in amacını ise şöyle açıkladı.

"Mesleki Teknik Eğitim Fuarı'nın amacı mesleki ve teknik eğitimindeki örgün ve yaygın eğitim öğrenci ve kursiyerlerimizin hazırladığı ürünleri sergileyerek, ürün sahiplerine güven duygusu kazandırmak, onları onore etmek, kamuoyunda farkındalık bilinci oluşturmak ve sektör ile bilgialış verişini sürdürülebilir hale getirmektir. Fuardaki ürünlerimizi hazırlayan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, okullarımızı, yöneticilerimizi gönülden kutluyorum. "

Niğde Valisi Alim Barut da konuşmasında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Artık günümüz teknoloji üretme, üretilen teknolojiyi satma ve ekonomiyi tamamıyla teknik üzerine kurma günüdür. Dolayısıyla mesleki ve teknik eğitim, bir öğrencinin mesleki vasıfları alması, bunu hayatta kullanıp ekonomiye katkıda bulunması artık vazgeçilmez bir hayat şartıdır. "

Açılış törenine ayrıca; Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Polat Kara, kurum ve kuruluş temsilcileri ile okul müdürleri ve davetliler katıldı.

Niğde,

, (DHA)

(24. 05. 2011, FOTOĞRAFLI)

/////////////// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title