Haberler

Adalar'da Felsefe Karikatürleri

Güncelleme:

Adalarda Dünya Felsefe Günü dolayısıyla Aktiffelsefe tarafından hazırlanan 'Felsefe' konulu 7.Uluslararası Karikatür Festivalinin karikatürleri sergilendi.

Eskişehir halkının yoğun ilgi gösterdiği Aktiffelsefe Kültür Derneği'nin düzenlediği 'Felsefe' konulu 7.Uluslararası Karikatür Festivalinin karikatürleri 20 Kasım 2013 Çarşamba günü Adalar Migros önünde sergilendi.

Geçtiğimiz sene 7 Kasım 2012'de Felsefe konulu 7. Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali Eğitim Karikatürleri Müzesi'nde sergi açılışı ve ardından Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi'ndeki gösteriler ve panel ile gerçekleşmişti. 38 ülkeden 137 karikatüristin 444 eseriyle katıldığı festivalin karikatürleri yoğun bir ilgi görmüştü.

Tam bir yıl sonra ise Dünya felsefe gününe dikkat çekmek amacıyla bu karikatürler yeniden Adalarda sergilendi. Aynı zamanda Dünya Felsefe Günü ile ilgili faaliyetlerine devam eden Aktiffelsefe gönüllüleri karikatürlerin 23-24 Kasım Cumartesi ve Pazar günü de Özdilek AVM'de de sergileneceğinin müjdesini verdi.

Gönüllüler felsefenin ne anlama geldiğini daha fazla merak eden herkesi Aktiffelse'nin düzenli olarak gerçekleştirdiği felsefe ve psikoloji seminerlerine çağırdı. Bu seminerlerde ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum gibi en temel soruların yanıtlarının arandığını belirttiler ve doğudan batıya çeşitli filozofların bu konulara yönelik yaptığı çalışmalarını incelemek isteyen herkesi Aktiffelsefeye davet ettiler. Adres: Işıklar Mh. Gültuğrul Sk. No:6, Tel: 0222 220 51 66.

TANITIM

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe; 1989 yılında kurulmuş; gönüllülerden oluşmuş, toplum yararına faaliyetler düzenleyen, dini, siyasi ve ekonomik bir nitelik taşımayan; bir felsefe ve kültür derneğidir. Kamu yararına düzenlediği faaliyetlerin yanı sıra bilimlerin, sanatların, kültürlerin ve felsefelerin karşılaştırmalı olarak incelenmesi yolu ile insana ve evrene bütüncül bir bakışa sahip olunmasını amaçlar. "Yeni Yüksektepe" kelimesi, evreni ve insanı tanımak isteyen her insanın içindeki potansiyel yüksek değerleri çıkarmaya çalışan filozofu simgeler.

Aktiffelsefe'nin gönüllü olarak düzenlediği faaliyetler arasında; felsefe seminerleri, konferanslar, saydam gösterileri, müzik ve şiir dinletileri, tarihi ve kültürel geziler, çocuk şenlikleri, sosyal yardım kampanyaları, eğitim seminerleri, tiyatro ve dans çalışmaları, spor etkinlikleri, GEA Arama Kurtarma Ekoloji faaliyetleri, fotoğraf yarışmaları, karikatür festivalleri, atölye çalışmaları yer almaktadır.

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nde düzenlenen tüm faaliyetler, kendini tanımak ve potansiyellerini geliştirmek, gönüllülük ve vatandaşlık prensipleriyle, enerjilerini toplum yararına ücretsiz olarak yapılan bu faaliyetlere aktarmak isteyenlerin katılımına açıktır.
Türkiye'nin 12 ilinde 19 şubesi bulunmakta olup genel Merkezi Ankara'dır. Eskişehir Şubesi de 5 yıldan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eskişehir Migros Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title