Haberler

'Açılımdan Vazgeçmek İhanet Olur'

Erdoğan, Açılımdan Vazgeçmenin de Açılımın Karşısında Durmanın da Bu Ülkeye, Bu Ülkeye İhanet Olacağını Söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılımdan vazgeçmenin de açılımın karşısında durmanın da bu ülkeye, bu ülkenin evlatlarına, bu ülkenin gençlerine, çocuklarına ihanet olacağını belirterek, ''Biz bu ihanetin içinde olmayacağız''dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin terörle mücadele konusundaki eleştirilerine cevap verdi.

''Şehit cenazeleri üzerinden siyaset üreterek mi bu sorunu çözeceksin?'' sorusunu yönelten Erdoğan, şunları söyledi:

''Bugüne kadar ülkenin birlik ve bütünlüğü için hak ve özgürlükler için kronik meselelerin çözülmesi için ne önerdiniz? Hangi katkıyı verdiniz? Hukuka, demokrasiye, akla, mantığa uygun olmayan boş laflarla, kurusıkı tehditlerler mi bu sorunu çözeceksin?

Neymiş efendim; terör örgütü yok edilmeliymiş. Peki, bu mümkün de niçin iktidardayken terör örgütünü yok etmedin? Gücün mü yoktu, iraden mi yoktu, cesaretin mi yoktu?

Şunu herkes çok iyi bilmeli: Anamuhalefet partisinin iktidar ortağı olduğu dönemlerde verdiğimiz şehit sayıları zirve yapmıştı. 1984'ten bu yana şehidimizin en fazla olduğu dönem onların iktidar ortağı oldukları dönemdir. Aynı şekilde diğer yavru muhalefetin de yaptığı budur. Onun döneminde de sıfırlanmamıştır. Terörün sıfırlanması, tamamen yok olması gibi bir şey söz konusu değildir. Terör, etkisiz hale getirilir, yalıtılır, en aza indirilir. Elbette devletin ve güvenlik güçlerinin görevi, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele etmektir ama bu mücadele uzun soluklu, sabır gerektiren bir mücadeledir. Bu mücadelede, yaygara yapmak, esip gürlemek, tehditler savurmak, hamaset yapmak, boş konuşmak sadece toplumun direncini kırar. Terör örgütünün elini güçlendirir.

Muhalefet yapmak boş konuşmak değildir. Muhalefet yapmak, askerin polisin moralini bozacak şekilde afaki laflar etmek değildir. Muhalefet yapmak, toplumun direncini kıracak, ümidini tüketecek şekilde felaket tellallığı yapmak değildir. Muhalefet yapmak, toplumu tahrik etmek, ajite etmek, galeyana getirmek değildir.''

-DEMOKRATİK AÇILIM-

Erdoğan, ''açılımı'' terör örgütü için başlatmadıklarını bildirerek, ''Biz, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni, demokratik açılımı Türkiye'nin kronik meseleleri için başlattık'' dedi.

Türkiye'yi yüceltmek, büyütmek, bölgesinde ve dünyada bir güç haline getirmek, huzura ve güvene kavuşturmak için açılımı başlattıklarını anlatan Erdoğan, ''Açılımdan vazgeçmek de, açılımın karşısında durmak da bu ülkeye, bu ülkenin evlatlarına, bu ülkenin gençlerine, çocuklarına ihanet olur ve biz bu ihanetin içinde olmayacağız'' diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Açılım terörü azdırdı' şeklinde terör örgütünün ağzıyla konuşanlar, soruyorum size: 26 yılda bu ülke teröre yaklaşık 7 bin şehit verdi. Sadece asker ve polis olarak söylüyorum. Açılım mı vardı o zaman? Peki, proje mi vardı? Hayır. Kardeşliğimizi yüceltecek tek bir adım mı atılmıştı? Hayır. Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik tek bir yatırım mı yapmıştı? Hayır. 'Açılım bitti' diyenler, 'açılım kapandı' diyenler 'terör açılım nedeniyle yoğunluk kazandı' diyenler teröre ve terör örgütünün kampanyasına katkı vermişlerdir.

Biz, boyun eğmeyecek, aziz milletimizin bir kez daha hayal kırıklığı yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. Milli Birlik ve Kardeşlik... Şu ifadeye bak; Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi. Bunun neyine karşısın? Peki ne var bunun içinde?

Bir, Türkiye'deki sorun alanlarını minimize edeceğiz. Bizim sorunumuz ne? Terör sorunu. Buna mı karşısın? Gel arkadaş, aynı masada oturalım, konuşalım bu işi... Nasıl yok edeceğiz, nasıl minimize edeceğiz? CHP'ye MHP'ye çağrı yaptık mı, yaptık. Randevu talebinde bulunduk mu, bulunduk. Hangisine buna cevap verdi? Hayır, hiçbirisi cevap vermedi. Hiçbirisi bu noktada randevu taleplerine cevap vermedi. Şimdi sıkılmadan çıkıyorlar, bu konuda konuşuyorlar. Sen bu işe olumlu yaklaşmazsan biz, aydınlarımızla, entelektüellerimizle bu konuda sözü olan kim varsa bunlarla görüşmelerimizi çalışmalarımızı koordinatör bakanımızın riyasetinde sürdük ve sürdürüyoruz. Kapıları tek tek çaldık.''

-SORUNLAR-

''Bu ülkede etnik unsurların sorunları var mı? Var. Türkünün de Kürdünün de Çerkezinin de Lazının da Gürcüsünün de Abhazasının da hepsinin de kendine göre sorunları var'' diyen Erdoğan, bu sorunlara eğilmenin yanlış olup olmadığı sorusunu yöneltti.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Bu ülkede inanç gruplarının sorunları var mı? Sünnisinin de, Alevisinin de sorunları var. Başka inanç gruplarının da sorunları var. Yüzde 99'u Müslüman, eyvallah. Hristiyan'ı, Musevisi hepsinin kendilerine göre sorunları var. Bunları çözmeye yönelik adım etmeyecek mıyız? Bu ülkede azınlıkların sorunu yok mu? Var. 'Efendim, azınlıkların tamamı ne ki yüzde 1. Yüzde 1 değil, bir kişi dahi olsa sen devletsin, o sorunu çözeceksin arkadaş.

Bu ülkede ekonomik sorunlarımız yok mu? İşsizliğinden tut diğer sorunlara varıncaya kadar. Bunlara yönelik çözüm önerilerimiz olmayacak mı? Olacak. Peki, siz bunlara yönelik ne söylüyorsunuz? 'Biz iktidara gelince söyleriz. Şimdi söylemeyiz...' Sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki yahu. Benim milletim seni iktidara getirmez. Niye? Dürüst değilsin, samimi değilsin. Yok senin bir projen.

'İhanet projesi' diyerek açılım sürecine karşı çıkanlar, bu sürecin demokratikleşme boyutuna da terörle mücadele boyutuna da bu davranışlarıyla karşı çıkıyorlar. Açılım sürecini sabote etmek için ellerinden gelen provokasyonu yapanlar, demokratikleşmeyi de terörle mücadeleyi de sabote etmiş oluyorlar. Açılım sürecini Hükümetin yıpranması için taşa tutanlar, milli birlik ve kardeşlik gayretlerini akamete uğratmış oluyorlar.

Bütün bu atılan adımlar, 'acaba AK Parti hükümetini nasıl iktidardan düşürülebiliriz...' Bütün bu yapılanlar bu yönde, bunu bilin ama benim milletim bu oyunu evelallah bozacaktır.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

title