Haberler

Açık Öğretim Fakültesi Öğrencilerinin Yol Çilesi Bitti

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in yoğun girişimleri sonucu İnegöl’de ilk kez Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi güz dönemi sınavları gerçekleştirildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in yoğun girişimleri sonucu İnegöl'de ilk kez Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi güz dönemi sınavları gerçekleştirildi.

Cumartesi ve Pazar günleri yapılan sınav 4 oturumda gerçekleştirilirken, bazı öğrenciler eksiklikler sebebiyle sınava alınmayınca tepki gösterdiler. Sınavların Bursa'da yapılmasından dolayı birçok kişinin kayıt dondurmak zorunda kaldığını söyleyen öğrenciler, sınavların İnegöl'de yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, sınavların İnegöl'de yapılmasını sağlayan Milletvekili Hüseyin Şahin ve destek veren herkese teşekkür ettiler. İlk kez İnegöl'de yapılan Açık Öğretim Fakültesi sınavlarında İnegöl'den 2 bin 350 öğrenci ter döktü. Uzun yıllardır Bursa merkez ilçelerinde yapılan Açık Öğretim sınavlarının İnegöl'e alınmasına sevinen öğrenciler, sınav heyecanının yanı sıra yol çilesinin ve Bursa'ya gidebilmek için sabahın erken saatlerinde uyanmak zorunda kalmaktan kurtulmanın mutluluğunu yaşadılar.

Cumartesi ve Pazar günleri 09.30 ve 14.00 saatlerinde olmak üzere 4 oturumda Gaziosmanpaşa Ortaokulu, İnegöl İşletme Fakültesi, İnegöl Meslek Yüksek Okulu, Dörtçelik Endüstri Meslek lisesi, Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, Turgutalp Anadolu Lisesi ve Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesinde 250 salonda yapılan sınavlarda 500 gözetmen görev aldı. Cumartesi ve Pazar günleri 4 oturum halinde planlanan AÖF sınavlarının İnegöl'deki startı Cumartesi günü sabah 09.30'da verildi. Bursa'da olduğu gibi sınav merkezleri önünde saatlerce beklemek ve yol eziyetini çekmekten kurtulan öğrenciler, sınava kendi ikametlerine yakın merkezlerde girmenin mutluluğunu yaşadılar. AÖF güz dönemi sınavlarının İnegöl'de olmasından dolayı sınava geç kalma kaygısından kurtulan öğrenciler, sınav saatine 15 dakika önce gelerek, sınav salonlarındaki yerlerini aldılar.

Sınav merkezlerine gelen öğrenciler, sınava gidecekleri merkezlerin önünde emniyet ekiplerince arandılar. Öğrencilerin yanlarında bulundurmamaları gereken materyaller, emanete alındı. Sınava giriş için gereken belgeleri yanında getirmeyi unutanlar ile Açık Öğretim birinci sınıf öğrencilerinin öğrenci kimlik kartlarının ellerine ulaşmaması nedeniyle bazı sıkıntılar yaşandı. Evrak eksikliğinden dolayı sınava alınmayan öğrenciler ise sisteme isyan ettiler.

Sınava kızı ile birlikte giren Abdulselam Güleç, "Sınavların İnegöl'de yapılmasından dolayı çok memnunuz. Bursa'da olsaydı sınavlara girmezdik. Bursa'ya gidip gelmesi zor oluyor. Adalet Meslek Yüksek Okulunu okuyacağız. Kızımla şu anda tatlı bir yarış halindeyiz. İkimizde aynı okula kayıt yaptırdık, bize büyük kolaylık oldu" dedi.

Açık Öğretim sınavı heyecanını ilk kez yaşayan Kurşunlu Belediye Başkanı, Halkla İlişkiler birinci sınıf öğrencisi Erkan Dönmez ise, "Sınavların İnegöl'de olması büyük bir kolaylık oldu. Bursa'ya gidip sınava gireceğimiz okulu aramak zorunda kalmıyoruz. Bu şekilde herkes rahatça eğitimlerine devam edebilecek" dedi.

Sınavlar hakkında açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İnegöl Koordinatörü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, hafta sonu 4 oturum halinde yapılan Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına İnegöl'den 2 bin 350 öğrencinin katıldığını ve bu sınavların İnegöl'de ilk defa gerçekleştirildiğini bildirdi. Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, "Daha önce öğrencilerimiz bu sınav için Bursa'ya gidip gelmek zorunda kalıyorlardı. 2013 yılı içerisinde ilk açık öğretim sınavını İnegöl'de yapabiliyoruz. Bu hafta sonu Cumartesi-Pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturumda sınavlarımız gerçekleşti. Sabahki oturumlarda 7 tane okulda, öğleden sonraki oturumlarda 5 okulda sınav yürütüldü. Her bir sınav için görevlendirilen hocalarımız var, öğretmenlerimiz var. Cumartesi sabah için 300, Pazar öğleden sonrası için 200 olmak üzere yaklaşık 500 öğretmenimiz görevlendirildi. Sınava giren öğrenci sayısı da günlere göre değişebiliyor. Cumartesi sabah 2 bin 169 öğrenci sınava girdi. Öğleden sonra 2 bin 213, Pazar günü bin 327, öğleden sonra bin 440 öğrenci sınava girdi. Böylelikle yaklaşık 7 bin 500- 8 bin civarında sınava giriş söz konusu oluyor. Bu öğrencilerimiz bundan önce Bursa'ya gidip geliyorlardı. Şimdi İnegöl'de daha rahat bir şekilde sınava giriyorlar. Hem zahmetten kurtarmış oluyorlar hem masraftan kurtarmış oluyorlar hem de daha kısa zaman süresinde sınava girmiş oluyorlar. Bu da okumalarını kolaylaştırıyor. Bundan sonra sınava girenlerin sayısı da artmış olacaktır" dedi.

Yıldırımhan, İnegöl'de açık öğretim okuyan arkadaşlara akademik danışmanlık dersleri de verdiklerini sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Üniversitesi İnegöl Aöf Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title