Haberler

    Acer'dan Bilgisayarlı Eğitim Fırsatı!

    Acer, Milli Eğitim Bakanlığı ile Başlattığı Proje ile Geleceğin Okulunu Tasarlıyor!

    Acer-Avrupa Okul Ağı'nın Eğitici Mini Dizüstü Bilgisayar Pilot Uygulaması sayesinde, 2010-11 öğrenim yılının başından beri Avrupa çapında toplam 8.000 öğrenci ve 1.200 öğretmen günlük derslerinde mini dizüstü bilgisayar ve dizüstü bilgisayar kullanıyor. Bu, Avrupa çapında italya, Fransa, Almanya, ispanya, Türkiye ve ingiltere'den oluşan altı pilot ülkede toplam 240 tam donanımlı mini dizüstü bilgisayar sınıfı olduğu anlamına geliyor.

    Avrupa'da ve diğer kıtalardaki ülkelerde bulunan otuz bir Eğitim Bakanlığı'ndan oluşan Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen bu Acer girişimi, son teknolojiye sahip sınıflar sunuyor ve bu şekilde "her öğrenciye bir bilgisayar" yaklaşımının okul içinde ve dışında eğitim ve öğretim üzerindeki etkisini değerlendiriyor.

    Türkiye'de öncelikle Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın seçtiği 10 pilot okulda başlayan proje, şu anda istanbul ve Ankara'da toplam 40 okulda devam ediyor. Ön pilot projelerde 10 desktop, 10 monitör, 405 netbook ve pilot projede ise 30 desktop, 30 monitör, 1295 netbook olmak üzere toplam 1780 ürün ACER tarafından okullara hibe edildi. Halen istanbul ve Ankara'da 100'den fazla öğretmen ve 2000'e yakın öğrenci bu ACER mini dizüstü bilgisayarlar ve bunlar ile entegre çalışan sistemler ile eğitim alıyor. Konuyla ilgili okul seçimleri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılıyor.

    "Kişisel bilgisayar çözümlerinde global bir lider olan Acer, global eğitim toplumuna yenilikçi ve bir o kadar da ekonomik çözümler sunarak geleceğin okulunu tasarlama ve geliştirmede aktif bir rol oynamak istiyor" diyen Acer EMEA Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Emanuele Accolla, sözlerine şöyle devam ediyor. "Bir ulusun geleceği için yapabileceği en büyük yatırım, eğitim gören gençlere 21. yüzyıla uygun eğitim ve araçlar sunarak yapacağı yatırımdır".

    Proje kapsamında, projeye katılan her okulda, ders öğretmenleri, Bilgi-iletişim Teknolojileri Koordinatörü ve kıdemli liderlik ekibinden oluşan bir "Mini dizüstü bilgisayar ekibi" oluşturuluyor. "Mini dizüstü bilgisayar ekibi" ulusal müfredata uygun şekilde eğitim ve öğretim için mini dizüstü bilgisayar kullanımını planlıyor ve projeyi hayata geçiriyor.

    Mini dizüstü bilgisayarlar eğitim kurumlarında oldukça yeni bir fenomen olmasına rağmen, dünya genelinde her öğrencinin bir bilgisayar sahibi olduğu, bire bir (1:1) pedagoji olanağı sağlayan birkaç proje var. Pilot uygulamalar, mini dizüstü bilgisayarların ve 1:1 pedagojinin okullara girişinin eğitim ve öğretim süreçleri üzerinde nasıl bir etki yaratabileceğini araştırırken; öğrenci ve öğretmenlerin okulda ve okul dışında, bireysel ve ortak kullanımda, eğitimsel kullanımda ve boş vakitlerdeki kullanımda olmak üzere çeşitli eğitici içeriklerde mini dizüstü bilgisayarları nasıl kullanabileceklerini anlamayı ve belgelemeyi amaçlıyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

    Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

    2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

    2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

    Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

    Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

    Bakmadan Geçme

    16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
    Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

    Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title