Haberler

"Aç Kaldık Bize Yardım Edin"

Diyarbakırsporlu Futbolcular İsyan Etti

DİYARBAKIRSPORLU futbolcular, 1-1 biten Kayseri Erciyes maçı sonrası toplu olarak basın açıklaması yaptı. Futbolcular adına konuşan Engin Öztonga, "5 kuruş almadığımız hatta aç kaldığımız günler oldu. Diyarbakırlı büyüklere yalvarıyoruz. Lütfen bize sahip çıkın" dedi.

Bank Asya 1'nci Ligi'nde Diyarbakırspor, bugün kendi saha ve seyircisi önünde ağırladığı Kayseri Erciyes maçında 1-0 öne geçmesine rağmen bunu koruyamadı. 1-1 biten karşılaşma sonrası basın odasında gazeteciler teknik direktör Engin Korukır'ı beklerken, Diyarbakırsporlu futbolcular takım halinde içeri girerek konuşmak istediklerini söyledi.

Futbolcular adına konuşan Engin Öztonga, kulubün içinde bulunduğu ekonomik krize dikkat çekmek için takım adına konuşacağını belirterek, "Bütün takım adına konuşuyorum. Maç için konuşmayacağım. Diyarbakır'a geldiğimizden beri elimizden gelen her şeyi yaptık. Diyarbakır'a başarı için ümitle geldik. 5 kuruş almadığımız günler oldu, aç kaldığımız günler de oldu. Ama bunları söylemek için konuşmayacağız. Bunu sorun yapmıyoruz. Bize sahip çıkacak kimse, artık sahip çıksın çünkü zamanı geldi. Burdaki arkadaşlar onur mücadelesi veriyor. Bu iş sadece bir kişi ile olmuyor. Diyarbakır'ın ne kadar önemli bir şehir olduğunu biliyoruz. Kim sahip çıkacaksa söylesinler, futbolcular olarak gerekirse kapılarına gidelim, yalvaralım destek çıksınlar. Takım olarak elimizden geleni yapıyoruz, gerçekten artık destek bekliyoruz. Burası Diyarbakır dendi. Lütfen Diyarbakır'ın büyükleri bize sahip çıksınlar. Bu kente sahip çıksınlar. Bu şehrin büyüklerini yanımızda görmek istiyoruz. Kendimizi yanlız hissediyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın. Elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Daha sonra teknik direktör Engin Korukır ve Önder ile basın toplantısı düzenleyen Ali Cansun, Erciyes maçında 1 puan almadıklarını, 2 puan kaybettiklerini söyledi. Eskiden rakibi boğan bir Diyarbakırspor'un olduğunu anlatan Ali Cansun, "Bu kez rakiplerimiz bizi boğdu. Hocamız geldikten sonra futbolcular olarak performansımıza önemli katkılar sağladı. Üzerimizdeki psikolojik baskıyı atmaya çalışıyoruz" dedi.

Karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını anlatan ve yeşil kırmızılı ekibin golünü kaydeden Önder, "Golü bulana kadar iyi oynadık. Bu dakikadan sonra geriye yaslandık. Her maçta üzerimize sinen olumsuz bir psikiloji bu. Bunu hocamızın yardımıyla atlatmaya çalışıyoruz. İkinci yarı daha iyi bir ekip olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Diyarbakırspor Teknik Direktörü Engin Korukır ise bir takımın geriye yaslanması durumunda rakibe sürekli pozisyon için zemin hazırladığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Geriye yaslandığınız zaman rakibinize de pozisyon yaratırsınız. Kenardan ne kadar konuşursanız konuşun, eğer futbolcular golden sonra geriye yaslanıyorsa bunu önleyemezsiniz. Futbolcuların üzerinde psikolojik olumsuzluklar var. 1 puanın önemi büyük. Erciyes şimdilik rakimiz değil. Bu puanı kazanç olarak görüyorum. Son on dakikada gol yemeyeceksiniz. Ben burada misafirim. Teknik adam olarak zorluklara rağmen, namusumuz ve şerefimizle yapabileceklerimizi yapacağız. Diyarbakırspor, çok önemli bir kulüp. 1968 yılından beri bu kulüp var. Bir futbol şehri. Kimse bu futbol takımını gözardı etmesin. Destek sağlanması halinde futbolcularımın gücü en az 10 kat artacaktır. Taraftarı da kutluyorum, destek verdiler. İlerleyen haftalarda her şey daha güzel olacak"

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Leven Devrim de, zor bir maç olacağını bilerek hazırlandıklarını kaydederek, "Giresun deplasmanından 1 puan çıkarmış, deplasmanda lider Denizli'yi yenmiş bir Diyarbakırspor ile oynacağımız için zor maç olacağını biliyorduk. Sanırım ilk kez bu kadar kalabalık taraftar karşısında oynadılar. Şartların aleyhimize olacağını bilerek hazırlandık. Sanırım son 70-75 dakika oyunun hakimiyeti bizdeydi. 5-6 net pozisyonumuz oldu. Direkten dönen topumuz var. Kazanamadık, ama kaybetmedik. Oynadığımız oyunun karşılığını alamadık" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title