Haberler

Ablası Aynı Hastalıktan Öldü Umutlar Hiranur İçin

Erzurum'un Horasan ilçesinde nadir görülen bağışıklık sistemi hastalığı olan "Chediak Higashi" sendromu nedeniyle ablasını kaybeden 1,5 yaşındaki Hiranur da aynı hastalıkla mücadele ediyor.

CEVAT ADIYAMAN - Horasan ilçesinde nadir görülen bağışıklık sistemi hastalığı olan "Chediak Higashi" sendromu nedeniyle ablasını kaybeden 1,5 yaşındaki Hiranur da aynı hastalıkla mücadelesini sürdürüyor.

Adnan Menderes Mahallesi'nde yaşayan Sedat (27) ve Sibel (22) Doğan çifti, 3,5 yaşındaki kızları Esmanur'u bir bağışıklık sistemi hastalığı olan "Chediak Higashi" sendromu nedeniyle 19 Haziran'da kaybetti.

Yaklaşık 2,5 ay önce Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Esmanur'un tedavisi sırasında 1,5 yaşındaki Hiranur'un da aynı hastalığı taşıdığı tespit edildi.

Anne Sibel Doğan'ın hastalığın taşıyıcısı olduğunun tespit edilmesi, tedavi umutlarını da söndürdü. Çünkü Hiranur'un tedavisi için bir şans olan kök hücre nakli için yeniden doğum yapması riskli görüldü.

Baba Sedat Doğan, AA muhabirine, Esmanur için yaklaşık 2,5 ay Kayseri'de kaldıklarını belirterek, "Kızımı kurtaramadık. İçim yandı ama Hiranur için kendimi toplamak zorundayım. Nadir görülen bir hastalıkmış. Vücudunda yaralar çıkıyordu. Enfeksiyon kapıyordu. Tedavi sırasında küçük kızım Hiranur'un da aynı hastalığı taşıdığı belirlendi" dedi.

Horasan Kaymakamı Emre Çınar'ın Esmanur'un tedavisi sırasında kendilerine yardımcı olduğunu anlatan Doğan, Hiranur'un hijyenik bir ortamda yaşaması ve tedavinin zaman kaybetmeden başlaması gerektiğini söyledi.

Doğan, hastalığın kesin bir tedavisi olmadığını dile getirerek, şöyle dedi:

"İlik nakli, hastalığın ilerlemesini ve enfeksiyonları biraz olsun hafifletecek ama eşim bu hastalığın taşıyıcısı olduğu için tekrar doğum yapması hem riskli hem de o çocukta da bu hastalığın olması çok yüksek ihtimal. Hiranur'un yaşaması için hijyenik bir ortamda olması gerekiyor. Ben asgari ücretliyim. Evimiz kira ve eski yapı. Bu Hiranur için tehlikeli. Hayırseverlerden yardım bekliyorum."

Kaymakam Çınar, Doğan ailesini yakından takip ettiğini ve hayatını kaybeden Esmanur'un tedavi sürecindeki masraflarının büyük ölçüde kaymaklık tarafından karşılandığı anlattı.

Hiranur için de ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Çınar, şöyle devam etti:

"Hiranur'un daha hijyenik bir evde yaşaması için gerekli talimatı verdim. Yapılacak veya satın alınacak yine evin parasının bir kısmı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak. Hiranur için anne Sibel Doğan adına hesap açtık. Yardımsever vatandaşlar, bu hesaba yardım yapabilir."

Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın da belediye olarak aileye gereken desteğin verileceğini bildirdi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Çınar Doğan Menderes Erzurum Horasan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title