Haberler

Abdullah Gül'ün Hediye Ettiği Engelli Aracı 'Eksik Evrak' Yüzünden Bağlandı

Güncelleme:

11'inci Cumhurbaşkanı Gül, Tokat'ta yaşayan bedensel engelli İbrahim Şahin'e 2011'de engelli aracı hediye etmişti. Bir ay önce kazaya karışan araç bağlandı.

Tokat'ta bedensel engelli 44 yaşındaki İbrahim Şahin'e, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından gönderilen engelli aracı yaralamalı kazaya karışması sonrası evrak eksikliği gerekçesiyle bağlandı. Engelli aracı için "O benim ayaklarım" diyen Şahin, aracın geri verilmesini istedi.

GÜL SÖZ VERDİ, 5 AY SONRA GÖNDERDİ

İl merkezinde ayakkabı boyacılığı yapan evli ve 2 çocuk babası bedensel engelli İbrahim Şahin, 1 Nisan 2011 tarihinde kente gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den engelli aracı istedi. Cumhurbaşkanı Gül, söz verdiği Şahin'e 5 ay sonra engelli aracını gönderdi. Valilik yetkilileri, engeli aracını Şahin'e teslim etti. İbrahim Şahin, gönderilen engelli aracının hayatını kolaylaştırdığı gerekçesiyle bir süre sonra aracın arkasına 'Baba sağ olsun' yazdırdı.

EKSİK EVRAK GEREKÇESİYLE BAĞLADILAR

Yaklaşık bir ay önce İbrahim Şahin, eşi Fatma Şahin'in arkasında bulunduğu engelli aracı ile Büyükbeybağı Mahallesi'nde bulunan evlerine gittiği sırada önüne çıkan bir otomobile çarpmamak için ani fren yaptı. Aracın aniden durmasıyla Fatma Şahin yere düşerek yaralandı. Fatma Şahin ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis evrakların eksik olduğu gerekçesiyle engelli aracını bağladı.

NE YAPTIYSA GERİ ALAMADI

Kentte bulunan bir otoparka çekilen engelli aracını yeniden almak için çaba sarf eden İbrahim Şahin, başarılı olamadı. Engelli aracın üretici firması ile irtibata geçen Şahin, buradan gelecek evrakı beklemeye başladı.

"SUÇ KARŞI TARAFTA OLMASINA RAĞMEN BAĞLADILAR"

Engelli aracının kendisi için manevi değeri bulunduğunu söyleyen İbrahim Şahin, "Hanım araçtan yere düşünce ambulans çağırdık. Ambulansla hastaneye götürdük. Yaralamalı kaza olduğu için aracım bağlandı. Ama suç yine bende değil. Karşı tarafta olmasına rağmen bağladılar." dedi.

FATURASI 2 TEKERLEKLİ MOTOR OLARAK KESİLMİŞ

Engelli aracının evrak eksikliğinden dolayı bağlandığını kaydeden Şahin, "Bir tane evrakı eksikmiş. Üretici firma kaç defa istediğimiz halde evrakı göndermedi. Faturası 2 tekerlekli motor olarak kesilmiş. 3 tekerli özürlü aracı olarak kesilmesi gerekiyormuş. O fatura olduğu takdirde alacağım motoru. Şu anda uğraşıyoruz ama bir aydır sıkıntı çekiyorum. Ben uzun yol yürüyemiyorum. 100-200 metre gittikten sonra diz kapaklarım kilitleniyor. O benim ayaklarım olmuştu. Ben o motorumu geri istiyorum. Bu yüzden yetkililerden yardım istiyorum" diye konuştu.

EN BÜYÜK HEDİYE OLACAK

Yarının Dünya Engelliler Günü olduğunu hatırlatan Şahin, kendisine en büyük hediyenin engelli aracının tekrar verilmesi olacağını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Şahin Abdullah Gül Fatma Şahin Tokat Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

yorumcu:

o diilde bilenler bilir o boyama tezgahının fiyatı az değil. o kadar parası olan adama mı hediye ediyo engelli arabasını, bi kamyon ihtiyacı olan engelli varken. . .

4
30
yanıtYanıtla
ali:

resimde de görüldüğü üzere yaşta yağmurda karda kışta ayakkabı boyayarak yani dişiyle tırnağıyla kazanarak almış sen böyle para kazındın mı hiç lavuk

yanıt13
yanıt2
AA:

Kaç para olabilir lan 100. 000 lira mı hee ? Kaç yaşına gelmiş adamın bitane sandığının olmasını çok mu gördün .

yanıt11
yanıt0
Tc:

Kimin parasıyla kime hediye alıyonuz

6
18
yanıtYanıtla
Krt DrejAzo:

Ulan engelli birinin hayatının kolaylaşmasını dahi hazmedemiyorsunuz. Nasıl insanlarsınız be!

yanıt29
yanıt3
gulsum:

Ne kadar cok engelliye yardim elimizi ulke olarak halk olarak uzatirsak super olur. Allah butun engellilerin yatdimcisi olsun duyarlilik cok onemli .

17
1
yanıtYanıtla
tarık:

hemen düzeltsinler yanlışı müslümanlarsa eğer

16
2
yanıtYanıtla
gulsum:

3 Aralik dunya engelliler gunu umarim bu gunde ffarkindalik daha artar engellilerin sorunlarina daha cok egiliriz, bugunden Dunya engellliler gununu kutlarim

12
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın.....:

AKP YE OY VERMEMİŞTİR. . .

7
5
yanıtYanıtla
Memoli Mobil-IOS:

Kesin Paralelci dir derler Korkunc Bir Ülke olduk ama Olsun Double Yolumuz var ......

2
4
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title