Haberler

ABD: Her Şeye Rağmen PYD'yi Desteklemeyi Sürdüreceğiz

Güncelleme:

Türkiye'nin "Silahlar bize dönerse vururuz." açıklamasına karşın ABD, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'yi desteklemeyi sürdüreceğini açıkladı.

ABD, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'yi desteklemeyi sürdüreceğini açıkladı. ABD'nin bu açıklamasından saatler önce Başbakan Ahmet Davutoğlu "Oraya giden silahlar bize dönerse vururuz." açıklaması yaptı.

Hatta bununla da kalınmadı. Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu Rusya ve ABD'nin büyükelçilerini çağırıp uyarılarda bulundu ve "Vururuz." açıklamasının bir sözden ibaret olmadığını bir kez daha telkn etti.

"HER ŞEYE RAĞMEN DESTEK SÜRECEK"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, konu ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kirby, YPG konusunda Türkiye ile görüşmeleri sürdürdüklerini ve Türkiye'nin bu konudaki endişelerini anladıklarını belirterek, "ABD ve 60'i aşkın koalisyon üyesi ülkeler için, IŞİD'e karşı mücadelenin önemli olduğunu unutmamak gerek. Bu konuda (Türkiye'nin) duyarlılığını da anlıyorum. Suriye'de, IŞİD'e karşı etkin bir biçimde mücadele eden bu grupları uygun bir biçimde desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

"SİLAHLAR SURİYELİ ARAPLAR İÇİN ATILDI"

Kirby, geçtiğimiz günlerde havadan yapılan mühimmat ve silah dolu paketlerinin de, bildiği kadarı ile İŞİD ile mücadele eden Suriyeli Araplar için atıldığını, sorunun Savunma Bakanlığı'na yöneltilmesi gerektiğini söyledi.

"TÜRKİYE İLE YPG KONUSUNU GÖRÜŞÜYORUZ"

Türkiye ile YPG konusunda çok yoğun görüşmeler yaptıklarını, bu görüşmelerin süregelmekte olduğunu anlatan Kırby, Türkiye'nin YPG'ye olan kaygısını anladıklarını ve buna da saygı duyduklarını belirtti. Kirby, "Uzun süredir dile getirilen kaygılar, ve Türkiye bu konuda çok da dürüst ve açık davranıyor. Bu endişeleri ile ilgili kendileriyle görüşmelerimizi sürdüreceğiz." dedi.

"BENİM HABERİM YOK" SÖZLERİ İNANDIRMADI

Bir gazetecinin Başbakan Davutoğlu'nun, PKK, Türkiye'ye saldırdıktan sonra PYD ve PKK'ya yapılacak her yardımı Türkiye'ye karşı yapılmış kabul ederiz. Gerekli girişimlerde bulunuldu, protestolar da yapıldı. Eğer Suriye'den Türkiye'ye PYD de dahil sızma, saldırı, bir mühimmat ve silah nakli yaşanırsa Kuzey Irak'ta aldığımız tedbirler neyse Suriye'ye yönelik olarak da alırız şeklindeki sözlerinin hatırlatması üzerine Kirby böyle bir açıklamadan haberinin olmadığını söyledi.

John Kirby, başka bir soru üzerine de, geçtiğimiz hafta İsrail'in Dimona kentinde Arap sakinlerine yönelik saldırılarını terör eylemi olarak gördüklerini açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu John Kirby Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500

Yorumlar (185)

Haso:

Eğer kürtlere sizler destek çıksaydınız şimdi tüm kürtler sizin safınızda yer alırdık ama sizler işidi seçtiniz saddamı seçtiniz katliamı seçtiniz bu politikayla ancak kaybedersiniz kazanma olasılığınız yok

31
44
yanıtYanıtla
Yıldırım:

Ben diyorum bonzai kullanmayin iste sonucu.

yanıt5
yanıt1
Ali65:

Ya bu Türkiye bu sefer işgal edilirse varya Kürtler yardım etmez bak. Misakkı miliden taviz verilir sonradan oturup ağlamayın. Demedi demeyin

67
7
yanıtYanıtla
malatyalı:

neymiş öylel Davos da one minute demeyle güçlü devlet olunmuyormuş...

53
16
yanıtYanıtla
Urfalı:

Elhamdullah müslümanız, sonuna kadar Kürdüz. Oylar HDP ye.

37
28
yanıtYanıtla
Murat Hüyesin Sayit Turan:

Kaygilanmay gerek yok Ypg Kafa kesmiyor. Cocuk öldürmpyor Kadinlari satmuyor vs isidt Kaygisi yok niye?

27
37
yanıtYanıtla
ASİ VE LİCELİ:

BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERİ KANKA OLARAK YANINDA GÖRMEK İSTİYOR. AMA BİZİMKİLER VURURM KESERİM DER ANCAK . 100 YILDIR BU ZİHNİYET DEĞİŞMEMİŞTİR . BİR YIL SONRA KÜRTLER ÜSTÜNDE HİÇ BİR BAĞLAYICILIĞINIZ KALMAYACAKTIR BUNU BİLİN

28
25
yanıtYanıtla
TAHSIN:

TURKIYE NAPSIN KARDESIM 4 BIR YANI DUSMAN ALLAH TAYIP ERDOGAN IN YARDIMCISI OLSUN

26
26
yanıtYanıtla
insan:

katile ve barbara kim dost olabilir erdoğan bütün mitinklerinde düşünebiliryormusuz diye bağırıyor ama demeki hala düşünemiyorsunuz

yanıt0
yanıt0
Bütün oylar HDP,ye:

„Seni mutlaka ama mutlaka yargının karşısına çıkaracağız ve gereği orada mutlaka yapılacak“Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın

25
21
yanıtYanıtla
Tüm 185 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title