Haberler

ABD'nin Adana Konsolosu Specht, Van'da

ABD'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Van Valiliği, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti ile Van Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

ABD'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Van Valiliği, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti ile Van Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Specht, Vali İbrahim Taşyapan'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, yaklaşık 6 haftadır Türkiye'de bulunduğunu belirterek, konsolosluk bölgelerindeki çok önemli illerden biri olduğu için Van'ı ziyaret ettiğini söyledi.

Konsolosluk bölgesinde 22 il bulunduğunu ifade eden Specht, "Bugüne kadar 3 ili ziyaret ettim. Tabi ki Adana ilk ziyaret ettiğim il. Yine elçiliğimize bağlı bir ofisimizin bulunduğu Gaziantep'i de ziyaret ettim. Buradaki ekonomi ve insanlarla ilgili bilgileri de sizden dinlemek isterim" dedi.

Taşyapan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "ABD ile ülkemiz stratejik ortaktır. Dolayısıyla bizi ziyaretinizden ve birinci ağızdan bilgilendirme istemenizden memnuniyet duyduk" dedi.

Specht, daha sonra Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Bekleyen ile Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret etti.

Spect, cemiyet ziyaretinde kente yaptığı ilk ziyarette sadece hükümet yetkilileriyle değil basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşerek bilgi almak istediğini anlattı.

Van'a ilk kez geldiğini belirten Specht, "Bir yer hakkında gerçek fikir sahibi olmak istiyorsanız, sadece hükümet yetkilileriyle görüşmek pek sağlıklı fikir vermez" dedi.

Bekleyen ve Kaya da Specht'i illerinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Van Valiliği Van Gölü Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title