Haberler

ABD'nin Adana Konsolosu Specht Görevine Başladı

ABD'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht'in görevine başladığı bildirildi.

ABD'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht'in görevine başladığı bildirildi.

Konsolosluktan yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığında kariyer diplomatı olan Specht'in yakın zamanda Pakistan İşleri Direktör Vekili, Ekonomik Yaptırımlar ve Terörle Mücadele Finansman Bürosu Direktörü, Arap Yarımadası İşleri Direktör Vekili görevlerinde bulunduğu belirtildi.

Specht'in diplomatik kariyerine 1989'da başladığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Specht, ABD'nin Irak, Afganistan, Kamerun, Vietnam, Papua Yeni Gine ve Surinam'da bulunan temsilciliklerinde çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. Washignton'da ise kalkınma yardımları ve yatırım politikası konularında çalışmıştır. Specht, Türkçe, Hollandaca, Fransızca ve Vietnamca konuşmaktadır. Pennsylvania'nın Carlisle şehrinde doğmuş ve büyümüştür. İrlanda'da Trinity Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra yüksek lisans derecelerini Fletcher Hukuk ve Diplomasi Okulu'ndan ve Milli Harp Akademisi'nden almıştır. Dışişleri Bakanlığı'ndaki kariyerine başlamadan önce Fletcher Okulu'nda kayıt işleri uzman yardımcısı ve UNICEF tarafından finanse edilen çocuk beslenmesi konulu bir projenin saha müdürü olarak Tufts Beslenme Okulu adına Nikaragua'nın Managua şehrinde görev yapmıştır."

Kaynak: AA / Yerel

Pakistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title