Haberler

AB'nin Fasıl Kararı Tüm Avrupa'da Yankılandı

Güncelleme:

AB Dışişleri Bakanları'nın Türkiye'nin AB müzakere sürecine ilişkin vardıkları uzlaşı, tüm Avrupa'da konuşuluyor.

AB Dışişleri Bakanları'nın Türkiye'nin AB müzakere sürecine ilişkin vardıkları uzlaşı, tüm Avrupa'da konuşuluyor.

-FİNANCİAL TİMES: "TARAFLAR GERİ ADIM ATTI AMA SÜREÇ HALA RAYDAN ÇIKABİLİR"-

"Berlin ve Ankara, bir çatışmadan geri adım attı" ifadesini başlığa çıkaran İngiliz gazetesi Financial Times, AB Dışişleri Bakanlarının müzakereleri canlandırma yönünde vardıkları siyasi uzlaşıya rağmen " Türkiye'nin siyasi reformları yapması ile kurulan bağlantı nedeniyle süreç, hala raydan çıkma riski ile karşı karşıya" değerlendirmesini yaptı. Gazete "Yetkililer, (AB) toplantı sırasında Almanya ve diğer bazı üye devletlere, Ankara'nın bir aylık gösteriler sırasında ortaya çıkan kaygıları gidermemesi durumda hala üyelik görüşmeleri bloke edebilecekleri yönünde güvence verildiğini söylediler" diye yazdı.

-FRANKFURTER ALLGEMEİNE ZEİTUNG: "MAKUL BİR ADIM"-

Almanya'nın büyük gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung, Deutsche Welle tarafından yansıtılan yorumunda "Bir orta yol bulunması, uzlaşılması, hep sanıldığı gibi kötü bir şey değil. AB'nin yeni faslın sonbaharda açılmasına karar vermesi de böyle, bu hem de makul bir adım" dedi. Türkiye'yle 1963'te imzalanan Ortaklık Anlaşması ile üyelik perspektifinin sunulmasının ne kadar doğru olduğunun sonsuza dek tartışılabileceğini belirten gazete, "Ama şüphe yok ki Ankara, NATO'da Batı'nın önemli bir müttefiki ve Ankara ile verimli ilişkiler AB'nin çıkarına" diye yazdı.

-BERLİNER ZEİTUNG: "O KADAR DENGESİZLİK ALMAN DIŞ POLİTİKASININ İNANILIRLIĞINI PEK ARTTIRMIYOR"-

Berliner Zeitung ise yorum sütununda Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle için "görevi bu sefer biraz çetindi" dedi ve "Bakan bu sefer farklı AB ülkeleri arasında değil, Hristiyan Demokrat Birlik lideri Angela Merkel ile Başbakan Angela Merkel arasında ara buluculuk yaptı" değerlendirmesinde bulundu.

Angela Merkel'in, şubat ayında Türkiye'ye yaptığı ziyarette, Başbakan sıfatıyla müzakerelerin ucu açık bir şekilde yürütüleceği yönündeki çizgisini sürdürdüğünü anımsatan gazete, "Ama parti genel başkanı olarak seçim programının 119'uncu sayfasına koydurduğu ibare, Türkiye'nin AB üyeliğine kesin bir dille karşı çıkıldığı yönünde. Bu kadar dengesizlik, Alman dış politikasının inanılırlığını pek arttırmıyor" sözlerini ekledi.

-STUTTGARTER ZEİTUNG: "GEZİ EYLEMCİLERİNİN ZAFERİ"-

Stuttgarter Zeitung ise AB'nin Türkiye ile müzakerelere devam kararını Gezi Parkı eylemcilerinin zaferi olarak değerlendirdi. "Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerine sonbaharda devam edilecek. Bu çok iyi bir karar. Bu durumda tüm taraflar kendilerini kazanmış hissedebilir; Brüksel, Ankara ve Gezi Parkı eylemcileri..." denildiği yorumda "Brüksel'in kapıyı Ankara'nın yüzüne kapamamasında, işte bu genç demokrasi hareketi etkili oldu" görüşünü dile getirdi.

-LE FİGARO: "GÖSTERİLERE SERT BASKI YÜZÜNDEN MÜZAKERELER RESMEN SONBAHARDA AÇILACAK"-

Fransız Le Figaro ise Le Figaro, AB Dışişleri Bakanlarının Türkiye ile katılım müzakerelerini yeniden lanse etmeyi kabul ettiklerini duyurduklarına dikkat çekerken "Ancak iktidar karşıtı gösterilere uygulanan sert baskılar göz önünde tutularak müzakerelerin resmen ancak son baharda açılacağına" dikkat çekti. Gazete, Ankara'nın AB'nin kararını olumlu karşıladığını, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun başlık açılmasına herhangi bir engel görmediğini söylediğini de belirtti.

-EL PAİS: "GECİKME PRAKTİKTE ERDOĞAN'A AZAR ANLAMINA GELİYOR-

İspanya'nın en büyük gazetesi El Pais ise, "AB, Ankara'yı sert eleştiriyor ve müzakerelerin canlandırılmasını geciktiriyor" başlığını kullandığı haberinde "Bu gecikme pratikte, gösterilere dört ölü ve yüzlerce yaralı ile sonuçlanan bir baskıyı uygulayan Erdoğan'a azar anlamına geliyor" yorumunu yaptı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Angela Merkel Türkiye Dünya Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title