Haberler

AB Elçilikleri Türklere Çile Çektiriyor

AB Üyesi Ülkelere İlişkin Vize Sorunlarını Belirlemek Amacıyla Kurulan Vize Şikayet Hattı'na Yağmur Gibi Mesaj Yağıyor.

Vatandaşın özellikle AB üyesi ülkelere ilişkin vize sorunlarını belirlemek amacıyla kurulan Vize Şikayet Hattı'na yağmur gibi mesaj yağıyor. Yoğun şikayetlerin İstanbul ve Ankara'dan mesajlar bir haftada 200'ü aşarken, çoğunluğun evrak çilesinden şikayetçi olduğu gözlendi.

Geçen hafta salı günü pilot çalışma olarak hizmet vermeye başlayan Vize Şikayet Hattı'na en çok şikayet edilen konuların başında uzun evrak listesine rağmen sadece 3 gün kadar kısa süreli vize verilmesine geldi. Bununla birlikte vize alırken istenen teminatlar arasında kredi kartı ekstresi ya da imza sirküleri gibi ticari sır ve özel olan bilgilerin yer alması da şikayet konuları arasında başı çekti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ve European Citizen Action Service (ECAS) işbirliğinde gerçekleştirilen "Vize Şikayet Hattı" projesi yoğun ilgi çekti. Şikayet Hattı'na geçtiğim hafta 200'den fazla şikayet ulaştı. En fazla şikayetin İstanbul'dan geldiği bildirilirken, ikinci sırayı büyükelçiliklerin bulunduğu Ankara aldı. Vize Şikayet Hattı'na gelen şikayetlerin yüzde 60'ı Alman Konsolosluğu ile ilgili olurken, onu Fransa, İngiltere, Belçika ve Avusturya konsoloslukları izledi.

Vatandaşların çoğunlukla kötü muamele gördüklerini belirttikleri şikayetlerin arasında kadınların cep telefonu ya da çantalarının içeri alınmamasına rağmen bir dolap hizmeti sunulmamasından şikayetçi oldukları ifade edildi. Vize talebinde bulunanlardan yüzde 35'i, red edilme gerekçesinin açıklanmamasından yakınırken, yine kalabalık bir orandaki vatandaşda dil sorununa dikkat çekti.(ANKA)

(ÜNS/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title