Haberler

AB Bilgi Merkezinden, Avrupa Günü Programı

Güncelleme:

Erzurum AB Bilgi Merkezi, Atatürk Üniversitesiyle ortaklaşa, "9 Mayıs Avrupa Günü" etkinlikleri kapsamında panel düzenledi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Erzurum AB Bilgi Merkezi, Atatürk Üniversitesi'yle ortaklaşa, "9 Mayıs Avrupa Günü" etkinlikleri kapsamında panel düzenledi.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi salonunda düzenlenen panele Prof. Dr. Kamil Aydın, moderatörlük yaptı. Panelistler Başkent Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Okan Cem Çırakoğlu, "Kimlikler Konuşurmu? " TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Başak Yavçan, "Avrupa Birliğindeki Türkiye" ve yine TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Hakan Övünç Ongur, "Avrupalılaşma Kavramı ve Türkiye'nin AB'ye Üyeliği" konularında bilgiler aktardı.

Panelin ardından akşam saatlerinde Aydilge bir konser verecek.

8 yaşında TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu'nda başladığı müzik kariyerine 15 yaşına kadar, Türkiye'nin ilk Türk Sanat Müziği çocuk korosunda radyo sanatçısı olarak görev alan sanatçı, 2006 yılında burslu okuduğu Başkent Üniversitesi'ni hem bölüm, hem de tüm üniversite çapında birinci olarak bitirdi. Ardından İstanbul Üniversitesi'nde Radyo-TV-Sinema alanında yüksek lisansını tamamladı ve "İletişim Uzmanı" unvanı aldı.

Zengin bir müzik kariyerine sahip genç sanatçı, 2006'da "Küçük Şarkı Evreni", 2009'da "Sobe", 2011'de "Kilit" ve 2013'te "Yalnızlıkla Yaptım" isimli albümler çıkardı. Geniş bir dinleyici kitlesine sahip sanatçı Aydilge yazarlık ve radyo programcılığı da yapıyor.

AB BİLGİ MERKEZLERİ

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB - Türkiye ilişkileri hakkındaki bilgileri ve son gelişmeleri halka iletmek amacıyla Türkiye çapında bir bilgilendirme ve iletişim stratejisi uyguluyor. Delegasyon, bu amaçla, Türkiye çapında 21 ilde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezlerinden oluşan kapsamlı bir "AB Bilgi Ağı"nı destekliyor. AB Bilgi Merkezleri, 21 ilde (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van) faaliyet gösteriyor.

İzmir ve Edirne dışındaki illerde AB Bilgi Merkezlerinin faaliyetleri, ticaret ve/veya sanayi odaları ile işbirliği halinde yürütülüyor. Bilgi Merkezleri, toplumu AB hakkında bilgilendirmeyi, AB-Türkiye ilişkileri hakkındaki önyargıların önüne geçmeyi, halka yönelik doğru ve düzenli bilgi akışını sağlamayı hedefliyor. Bu amaçla, kamu kurumlarıyla, okullarla, STK'larla, KOBİ'lerle, üniversitelerle, belediyelerle ve diğer kurum ve kuruluşlarla ortak etkinlikler gerçekleştiriyor. Merkezler, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun mali desteği ile bu etkinlikleri gerçekleştirirken, 'Avrupa Takımı' olarak bilinen AB uzmanı konuşmacılardan, eğitim programları ve seminerlerden, okullara yönelik okul turları, kukla gösterileri ve kültürel etkinliklerden yararlanıyor. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Avrupa Günü Türkiye Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title