Haberler

AB Bakanı Egemen Bağış Yalova'da

Güncelleme:

6. Kültürler Buluşması'na katılan Bakan Bağış, Altınova'nın medeniyetlerin kesişme noktası olduğunu dile getirdi.

Altınova Belediyesi tarafından Bayrak Tepe Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen 6. Kültürler Buluşması'na katılan Bakan Bağış, Altınova'nın medeniyetlerin kesişme noktası olduğunu dile getirdi. Programda bir konuşma yapan Bağış şu ifadeleri kullandı:

' Altınova bugün Türkiye'nin her kesiminin neredeyse titreyerek, koruyarak yüceltmeye çalıştığı çözüm sürecinin tezahürü olan bir ilçemiz. Altınova'da Türkiye'nin bütün etnik zenginlikleri temsil ediliyor, tüm etnik dilleri konuşuyor. Altınova'da tüm Türkiye'nin kültürleri iç içe huzur içerisinde yaşayabiliyor. Altınova 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına birlikteliğin bizi ayrıştıran değil, tam tersine kuvvetlendiren bir özellik olduğunu haykırıyor. Altınova, Türkiye'nin yükselmesinden rahatsız olan çevrelere, aslında buradaki kardeşlik dokumuzun, onların kalleşlik çabalarına hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini haykırıyor.ö

'Dualarımız Mısır Halkı ile Beraberö

Mısır'da yaşanan askeri darbe konusunda da açıklamada bulunan Bağış, 'Maalesef bu Ramazan ayı yaklaşırken darbe üstüne darbe yiyen İslam Alemi, Mısır'dan gelen darbe haberleri ile bir kez daha üzüldü, bir kez daha yıkıldı. Ümit ediyoruz ki Mısır'daki kardeşlerimiz demokrasiyi bir an evvel yeniden orada inşa ederler ve milletin iradesini hiçbir tankın, hiçbir tüfeğin bastıramayacağını, bütün dünyaya bir kez daha gösterirler. Biz, köklü bir devlet geleneğine sahip olan Mısır'ın sıkıntıları çok çabucak atlatacağına inanıyoruz. Dualarımız Mısır halkı ile beraber. Mısır'daki kardeşlerimizle birlikte, inşallah onlar da hep beraber, el ele, gönül gönüle verirler ve içlerine fitne sokmak isteyen o odakların oyununa gelmeden bir an evvel Mısır'ın sorunlarını çözerler. Buradan, Altınova'dan, medeniyetimizin kesişme noktasından Mısır'daki kardeşlerimize de selam gönderiyoruzö diye konuştu.

Bağış'a Fahri Hemşerilik Beratı

Yapılan konuşmanın ardından Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Bakan Bağış'a fahri hemşerilik beratını ve şehrin temsili anahtarını takdim etti. Bakan Bağış, daha sonra burada kurulan stantladı gezerek vatandaşlarla sohbet etti. İkram edilen yöresel yemeklerin tadına bakan Bağış, gezi esnasında bir çocuğu da kucağına aldı. Bakanın kucağına aldığı çocuk, Bağış'ın burnunu sıktı.

Etkinliğe ayrıca Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer ve Mehmet Kalyoncu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan da katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Egemen Bağış Altınova Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title