Haberler

AB Bakanı Bozkır, AB Komisyonu Üyeleriyle Görüştü

AB Bakanı Bozkır, AB Komisyonu üyeleriyle görüştüBRÜKSEL (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Komisyonu'nun ulaştırmadan sorumlu üyesi Violeta Bulc, eğitim, kültür, gençlik ve spordan sorumlu üyesi Tibor Navracsics ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Hristos Stilianidis ile görüştü.

AB Bakanı Bozkır, AB Komisyonu üyeleriyle görüştüBRÜKSEL (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Komisyonu'nun ulaştırmadan sorumlu üyesi Violeta Bulc, eğitim, kültür, gençlik ve spordan sorumlu üyesi Tibor Navracsics ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Hristos Stilianidis ile görüştü. Brüksel temaslarının ardından basına konuşan Bozkır, "görüşmelerin çok verimli geçtiğini" söyledi. Slovenya'nın eski Başbakan Yardımcısı Bulc'un Türkiye dostu olduğunu belirten Bozkır, "Ulaştırma AB Konseyi kararı nedeniyle açamadığımız bir fasıl olsa da bu konudaki çalışmalarımızı sürdürmeyi ve Türkiye'de ulaştırma ve haberleşmeyle ilgili mevzuatın AB standartlarına eriştirilmesi konusunda mutabık kaldık" dedi.Bozkır, bir diğer Türk dostu Macaristan'ın eski Dışişleri Bakanı Navracsics ile görüşmesinin "son derece faydalı geçtiğini" ifade ederek, "Eğitim bizim için en öncelikli konulardan biridir" dedi.Navracsics'in Türkiye'den şu ana kadar 400 bin öğrencinin yararlandığı Erasmus ve Leonardo gibi eğitim projelerinden sorumlu olduğunu hatırlatan Bozkır, "AB fonlarından eğitim için şimdiye dek 600 milyon avro harcadık. 2020'ye kadar 800 milyon avro daha bu amaçla harcanacaktır. 300-400 bin öğrencimizin daha bu imkandan yararlanmasını planlıyoruz" bilgisini verdi.Bozkır, Türkiye'de çok sayıda tarihi eserden halen faydalanılamadığını belirterek "Örneğin Gaziantep'te toprak altında kazı yapılarak çıkarılması gereken hazineler var. Bunlarla ilgili AB projelerinden yararlanılacak mekanizmaları kurmaya çalışıyoruz" dedi.Rum Komiser Stilianidis'in 2004'teki referandumda Annan Planı'nı destekleyenlerden biri olduğunu belirten Bozkır, Suriyelilere insani yardımlar ve Ebola ila mücadelede önemli sorumluluklar üstlenen muhattabıyla bu konuları değerlendirdiklerini ifade etti.Bozkır, Brüksel temaslarının ardından Lüksemburg'a hareket etti. .AB Bakanı Bozkır-AB Komisyonu üyeleri

Kaynak: AA / Politika

Egemen Bağış Slovenya Brüksel Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title