Haberler

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

Anadolu Ajansının, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Samsun'da yoğun ilgi gördü.

Anadolu Ajansının, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Samsun'da yoğun ilgi gördü. Samsun Valisi İbrahim Şahin, ilk kitabı Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan'a verdi.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitaba, Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kitabın dağıtıldığı standa gelen Vali Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri, darbe girişiminin dakika dakika fotoğraflarla anlatıldığı kitabı inceledi.

AA tarafından yayımlanan kitabın darbenin dünyaya anlatılması konusunda önemli bir argüman olduğunu ifade eden Vali Şahin, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı başta olmak üzere tüm çalışanlarını tebrik etti.

Kitabın farklı dillere çevrilerek yabancı televizyon kanallarına da gönderilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Değerli Genel Müdürümüz ve çalışma arkadaşları, bu kitabı başta İngilizcesini yaparak hem FOX TV'ye hem de BBC'ye göndermeli. Türkiye'de neler olduğunu görsünler. Tabii İngilizce dışında umarım ki farklı dillere de çevrilir. Böyle bir çalışma dolayısıyla kutluyorum. Çünkü Türkiye'deki bu operasyonu maalesef Batı basını çok farklı bir şekilde lanse ediyor. Hatta 'iyiler darbeyi kaybetti' diye de çok çirkin bir şekilde saldırıyorlar. Onun için bu algı operasyonunu yıkmak adına bu tarz çalışmalar önemli. Farklı dillerde de yayımlanır. Başka kurum ve kuruluşlara da örnek olur. Anadolu Ajansını tebrik ediyorum." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Şahin, "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını, Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan'a, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'e, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığına vekalet eden Samsun İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Yaşin'e, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'a ve vatandaşlara verdi.

Tanka direnerek halkın kahramanı haline gelen Doğan ise bugüne kadar medya deneyiminin olmadığını ifade ederek, "Bugüne kadar medyayla alakalı bir kültürüm olmamasına rağmen Anadolu Ajansı öyle bir beynime işlemiş ki bir yere gidip konuşacaksam AA olmasına karar verdim." ifadelerini kullandı.

Kitabı inceleyen Nurcan Gerzeli ise yaşananların bir kitap haline dönüştüğünü ifade ederek, "Kitap çok güzel olmuş. Gördüğümüz yaşadığımız şeyler kitaplaşmış. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

Mahmut Kemal Köksal ise yaşanan darbe girişiminin fotoğraflarla anlatıldığını belirterek, kitabın özenilerek hazırlandığını fotoğrafların altında ölen şehitlerin hikayelerinin anlatılmasının ayrıca önemli olduğunu söyledi.

Kitabı inceleyen Barış Bal ise yaşanan tüm olayların sırasıyla kitapta anlatıldığına dikkati çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı İbrahim Şahin Metin Doğan Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title