Haberler

Aa Muhabirine Yapılan Saldırı

Kozlu ilçesinde haber takibi yaparken darbedilen AA muhabiri Gökhan Yılmaz'a yapılan saldırıyı, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) kınadı.

Kozlu ilçesinde haber takibi yaparken darbedilen AA muhabiri Gökhan Yılmaz'a yapılan saldırıyı, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) kınadı.

Olayla ilgili olarak ZGC Başkanı Derya Akbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak Adliyesi önünde AA Muhabiri Gökhan Yılmaz'a yapılan saldırıyı üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

Basın mensupları olarak şiddet olaylarıyla sık sık karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Akbıyık, şöyle konuştu:

"Bu tür saldırılara özellikle adliye önünde karşılaşıyoruz. Bugün yapılan saldırıda arkadaşımız büyük bir darbe aldı. Arkadaşımız hem çene hem de dişinden yaralandı. Biz saldırıyı yapanların hırsını anlamıyoruz. Adliyede görev yapan emniyet görevlileri şüphelilerin adliyeye giriş ve çıkışlarında gerekli önlemleri almıyorlar. Gazeteci kamu görevini yapıyor ve olayları yansıtıyor. Gazeteci bir elinde fotoğraf makinesi, bir elinde kamerası saldırıya maruz kalıyor. Böyle psikolojisi bozuk insanların bizlere saldırmasını şiddetle kınıyoruz. Bu konuda yetkililerin önlem almasını istiyoruz. Bunu yapanın cezasız kalmasın istiyoruz."

Basına yönelik her türlü baskı ve saldırıyı kınıyoruz

KGD'den yapılan yazılı açıklamada ise son günlerde gazetecilere yönelik baskı ve saldırıların arttığı belirtilerek, kamuoyunun ve yetkililerinin duyarlı olması istendi.

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde 7 yıl önce 3,5 yaşındaki kız çocuğunun boğazı kesilerek öldürülmesine ilişkin davada yargılanan Fatma K. (35) tutuklanmıştı. Fatma K. adliyeden çıkartıldığı sırada görüntü ve fotoğraf almak isteyen AA muhabiri Yılmaz, kadının eşi N.K'nin saldırısına uğramıştı. Darbedilen ve dişi kırılan Yılmaz, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gökhan Yılmaz Zonguldak Kozlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title