Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Mark Wright, Rus savaş uçağının Türk hava sahası ihlalini teyit ederek "Rusya, bölgede istikrarsızlığı artıracak eylemlerine son vermeli" dedi.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Mark Wright, Rus savaş uçağının Türk hava sahası ihlalini teyit ederek "Rusya, bölgede istikrarsızlığı artıracak eylemlerine son vermeli" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin, "Kendi ülkemizin sınırlarının bir başka ülkenin savaş uçağı tarafından ihlal edilmesini asla doğru bulmuyoruz. Eğer angajman kurallarına uyulmuyorsa, bunun gereğinin yapılması da bizim beklentimizdir" dedi.

(07.41/14.33) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistanlı yatırımcılarla bir araya geldi. Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, Davutoğlu onuruna öğle yemeği verdi.

(14.30/14.59) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde icra edilen operasyon esnasında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

(13.40)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yaşanan terör olayları nedeniyle evlerinden göç edenlere ilişkin "İnsanlar evlerine dönecekler, yeni imkanlar oluşturulacak. Biz devlet olarak herkesin yanındayız, bütün imkanlarımızı açtık" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, hükumetin terörün tüm unsurları ve bölücü örgüt PKK ile mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Kış sert geçiyor doğru ama merak etmeyin, bahar güzel gelecek" ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Şehitlerimizin hiçbirinin kanlarını yerde bırakmıyoruz. Ülkemizin birliğine dirliğine kasteden hainlerin de bileğini kırarak yolumuza devam ediyoruz" dedi.

(15.29/15.24/14.57) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir evin bodrum katında bulunduğu iddia edilen yaralıların hastaneye sevkine yönelik operasyonda, teröristlerce yapılan roketatarlı saldırı sonucu 5 güvenlik görevlisi yaralandı.

Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlarda, 22 bölücü terör örgütü mensubunun daha etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Mardin ve Diyarbakır Süryani Metropoliti Filüksinos Saliba Özmen, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Meryem Ana Kilisesi'nde çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğine ilişkin haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde, sokaklara tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar nedeniyle evlerinden çıkamayan 5 kişilik aileyi Mehmetçik kurtardı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağdur olan aileler, evlerinden ayrılıyor.

(12.55/12.41/12.04/09.45/15.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Şehitlere son görev

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar esnasında teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit olan Uzman Çavuş Adem Aktaş (27), memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selçuk Paker için tören düzenlendi.

Şırnak'taki terör saldırısında şehit düşen geçici köy korucusu Murat Sevim'in cenazesi, son yolculuğuna uğurlandı.

(14.21/11.16/11.31) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Dicle Üniversitesi, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan 24 akademisyen hakkında idari soruşturma açtı.

(14.18)

8- BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi heyeti ile Cenevre'de görüşmeye başladı.

(14.56) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Suriye'nin Lazkiye kırsalında yer alan Türkmendağı'ndaki çatışmalar, kuzeydeki Kelez köyü ve çevresinde yoğunlaştı.

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde Şii nüfusun yoğun yaşadığı Seyyide Zeyneb bölgesinde bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırıda 30 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı bildirildi.

- Suriye'nin Lazkiye kırsalında, aylardır Rusya ile Esed rejimine ait uçakların hava saldırılarına maruz kalan Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesindeki köyler multikopterle görüntülendi.

(11.04/14.48/12.16) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "BM'de reform olmasının" karmaşık, detayları olan ve zaman gerektiren bir mesele olduğunu söyledi.

(15.23)

11- Slovenya'nın batısında bulunan Senozece karayolunda 70 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi yaralandı.

(11.00)

12- Futbolda "ara transfer" olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi yarın bitecek.

(12.57)

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

title