Haberler

A Milli Takım'dan Efes Pilsen World Cup 9'a İyi Başlangıç

Efes Pilsen World Cup 9'da ilk maçına çıkan A Milli Takım, Ankara Spor Salonu'nda Lübnan'ı 93-72'lik skorla mağlup etti.

Efes Pilsen World Cup 9'da ilk maçına çıkan A Milli Takım, Ankara Spor Salonu'nda Lübnan'ı 93-72'lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova ve Ömer Aşık beşi ile başlayan Ay Yıldızlılarımız karşısında Lübnan, ilk hücumda Jackson Vroman ile basket buldu. Mücadelenin başında pota altında Vroman ile etkili olan Lübnan'a karşın Millilerimiz ilk sayılarını Ersan İlyasova ile buldu. Ömer Aşık'ın serbest atış çizgisinden bulduğu iki isabet ve bir hücum sonrasında da Ömer Onan'ın basketiyle üstünlüğü eline alan A Milli Takım, 4.dakikada durumu 7-5 yaptı. Televizyon molasına girilirken 12-7'lik skor üstünlüğünü elinde bulunduran Milliler, Ersan'ın pasında Ömer Aşık'ın smacıyla farkı 7 sayıya çıkarttı (14-7). Temponun yükseldiği bu bölümde Ömer Onan'ın penetreleri ve Semih Erden'in de hücum ribaundlarındaki etkinliği ile Ay Yıldızlılarımız, periyotu Cenk Akyol'un basketiyle 24-11 önde tamamladı.

İkinci periyota Millilerimiz top kaybı ile başlarken, Lübnan da Matt Freije ile basket buldu. Temponun düştüğü bu bölümde boyalı alana top indiren Ay Yıldızlılarımız, Oğuz Savaş'ın basketiyle durumu 26-13 yaptı. Freije ile üç sayı çizgisinin gerisinden iki isabetle 6 sayı bulan Lübnan, 14.dakikada farkı 7 sayıya indirdi (26-19). Bu hücumun ardından Oğuz Savaş ve Ömer Aşık ikilisiyle boyalı alana top indiren A Milli Takım, rakibine de mola aldırdı (30-19). Ender Arslan'ın penetreleri ve Oğuz Savaş'ın da pota altındaki etkili oyunuyla Millilerimiz üstünlüğünü korudu. Freije ve Vroman'ın bireysel gayretiyle skor üreten rakibine Ay Yıldızlılarımız, Ersan ve Cenk'in dış atışlarıyla karşılık verdi. Milliler, son dakikasına 46-29 üstün girdiği mücadelede devre sonunda soyunma odasına 47-35 önde gitti.

Üçüncü periyotun ilk iki dakikasında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, savunmada kaptığı topu turnike olarak değerlendiren Kerem Tunçeri, durumu da 50-36'ya getirdi. Matt Freije ile üç sayılık basket bularak hücumdaki suskunluğunu bozan Lübnan, Elias Rustom ve Vroman'ın da çabalarıyla skoru 50-42'ye getirdi. Bu dakikadan sonra Milliler, savunmadaki gayretli oyununun yanında, hücumda da Ersan İlyasova, Semih Erden ve Cevher Özer üçlüsüyle sayılar buldu. Ay Yıldızlılar, periyotu da 18 sayı farkla 70-52 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotuna iyi başlayan Millilerimiz, Ömer Aşık'ın smaç basketiyle farkı 20 sayıya çıkarttı (72-52). Fadi El Khatip ile üç sayılık basket bularak bu periyottaki ilk sayılarını bulan Lübnan karşısında pota altını iyi kullanan Ay Yıldızlılarımız, 34.dakikada skoru 76-55'e getirdi. Semih Erden ve Ömer Aşık'ın boyalı alanı iyi kullanmasıyla skor üreten A Milli Takım, 36.dakikayı 82-63 ile önde geçti. Bu dakikadan sonra yakaladığı skor avantajını koruyan Milliler, salondan 93-72 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Stephen Seibel – Rabah Noujaim – Erman Erdemli

A MİLLİ TAKIM (93): Cenk Akyol 6 (2 ribaund- 2 asist), Ömer Aşık 20 (7 ribaund), Ömer Onan 9 (1 ribaund- 4 asist), Ersan İlyasova 19 (4 ribaund- 2 asist), Semih Erden 8 (3 ribaund- 3 asist), Kerem Tunçeri 4 (2 ribaund- 4 asist), Oğuz Savaş 11 (6 ribaund- 1 asist), Kerem Gönlüm 3 (1 ribaund- 3 asist), Ender Arslan 6 (1 ribaund- 3 asist), Barış Ermiş 1, Hidayet Türkoğlu 2 (3 ribaund- 1 asist), Cevher Özer 4

LÜBNAN (72): Jean Abdel-nour 4 (6 ribaund- 1 asist), Jackson Vroman 14 (11 ribaund- 2 asist), Ali Mahmoud 1, Rony Fahed 13 (5 asist), Elias Estephan 9 (4 ribaund- 2 asist), Ali Kanaan (2 ribaund- 2 asist), Ali Fakhredine 4, Matt Freije 18 (2 ribaund), Fadi El Khatib 9 (2 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 24-11

2. PERİYOT: 23-24

3. PERİYOT: 23-17

4. PERİYOT: 23-20

ANKARA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title