Haberler

Zafer Kaplan Biyografisi

Zafer Kaplan
Doğum YeriGaziantep / Türkiye

Zafer Kaplan Kimdir ?

1964 yılında Gaziantep'te doğdum.

1982-1986 yılları arasında Bursa Uludağ Üniversitesi'nde Tekstil Mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra bir yıl kadar Gaziantep'te bir İplik fabrikasında çalıştım.

1987 – 1988 yılları arasında İngiltere'de yabancı dil pazarlama eğitimleri aldım, bu esnada Londra'da konfeksiyon sektöründe çalıştım.

1989 yılında, İstanbul'da, Güney Kore-Türk ortak yatırımı olan bir konfeksiyon firmasında dış ticaret sorumlusu olarak çalıştım.

1991 Yılında Almanya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, İtalya gibi muhtelif ülkelerin, makine imalatçılarının Türkiye temsilciliğini yapan firmada Satış müdürü olarak çalışmaya başladım. Bu dönemde yurt içi ve uluslararası piyasalar hakkında çok kıymetli tecrübeler edindim ve önemli projelere imza attık.

Makine temsilciliği yaptığım dönemde, zaman zaman yurt dışında aldığmı eğitimler ve müşterilerle birlikte yaptığım çok sayıda yurt içi ve yurt dışı fabrika ziyaretlerinde, edindiğim tecrübe ve birikimlerimi, üretime aktarmak üzere 1997 yılında Gama İplik firmasını kurarak, 2. el makinelerle ve aylık 80 ton kapasite ile Geri Kazanılmış (regenere) elyaflardan iplik imalatına başladım.

title