Haberler
Haberler ›› Nabi Avcı ›› Biyografi

Nabi Avcı Biyografisi

Nabi Avcı
Doğum YeriBilecik / Türkiye
Doğum Tarihi8.10.1953

Nabi Avcı Kimdir ?

Türk akademisyen, yazar ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı. 08.11.1953 Bilecik doğumlu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini 24 Mayıs 2016 tarihinden beri sürdürmektedir. Bu görevinden önce 2013–2016 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan hükümetlerde Milli Eğitim Bakanı olarak yer almıştır.

Yeni Şafak gazetesinde yazarlık yapmış olan Avcı, İlk defa 2011 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir milletvekili olarak meclise girmiştir. Ardından Haziran ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde de AK Parti Eskişehir milletvekili olarak meclise girmiştir.

Kültür Bakanlığında 1974 yılında memuriyete girdi. Anadolu Üniversitesi'nde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerini sürdürdü.

1995 ve 1996 yıllarında Kanal 7 Televizyonunda 360 derece isimli program yaptı. Aynı dönemde Yeni Şafak gazetesinde yazarlık ve yöneticilik yaptı.

2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde profesör oldu. 2003 yılında Başbakan Baş müşavirliği görevine getirildi. TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCOTürkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi.

Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken Avcı, 2011 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. AK Parti Eskişehir milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi.

Siyasi kariyeri
Milli Eğitim Bakanlığı
25 Ocak 2013 tarihinde yapılan bir kabine değişikliği ile 3,5 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı makamında bulunan Ömer Dinçer yerine Avcı getirildi. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Eskişehir milletvekili olarak tekrar meclise girdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı
Ahmet Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi.

Eserleri
Bombacı Parmenides, İŞARET YAYINLARI
Enformatik Cehalet, KİTABEVİ
Görgü Kuralları, SEHA NEŞRİYAT
İletişim Düşüncesinin Gelişimi, Anadolu Üniversitesi Yayınları
Uzaktan Eğitimde Yazılı Malzeme, Anadolu Üniversitesi yayınları
Düşünce ve Uygarlık Tarihi (S.Hayri Bolay ile birlikte), Anadolu Üniversitesi yayınları
Ailenin İletişim Kılavuzu, SEHA NEŞRİYAT (İ. Derman, N. Erdoğan ile birlikte)
Dışarıda Kalanlar / Bırakılanlar (Deniz Derman, Süheyla Kırca ile birlikte)
Trendeki Derviş (çeviri)
ANTİK İNANÇLAR MODERN HURAFELER (çeviri)

Ak Parti 27. dönem Eskişehir 1. sıra milletvekili adayıdır.

title