Haberler

Erol Bektaş Biyografisi

Erol Bektaş
Doğum YeriAnkara / Türkiye

Erol Bektaş Kimdir ?

Altındağ’da işçi emeklisi ve taksi şoförü bir babanın evladı olarak doğdu.

45 yıllık hayatının tamamına yakınını Altındağ-Keçiören-Yenimahalle bölgesinde geçirmiştir.

İlk, orta öğrenimini Altındağ’da ve lise öğrenimini ise yatılı olarak Ankara Maliye Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden 1992 yılında mezun olmuştur.

1993 yılında Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanlığı görevine başlamış ve 2003 yılında “Baş Hesap Uzmanı” olmuştur.

Kamu görevlisi olarak ABD New York eyaletinde bir yıl süreyle "KOBİ’lerin Teşviki ve Vergilendirilmesi" ile "Enerji Piyasalarının İşleyişi" konularında araştırma çalışması yapmıştır.

ABD Chicago Eyaleti, University of Illinois'de MsBA (işletme yönetimi) alanında lisansüstü eğitimini onur derecesi ile tamamlamıştır. Ayrıca, aynı üniversitede CPA (ABD Yeminli Mali Müşavirliği) eğitimi almıştır.

ABD California eyaleti San Francisco-Silikon Vadisi'nde yer alan HB, ve Cisco Systems firmalarında uluslararası yönetim politikaları ve gelişmekte olan ülke stratejilerine dair seminerler almıştır.

TBMM nezdindeki birçok Meclis Araştırma Komisyonu’nda uzman olarak çalışmıştır.

Türkiye-OECD görüşmelerinde "KOBİ’lerin teşviki-vergilendirilmesi ve Avrupa Birliği mevzuatı uyumlaştırmasında" Maliye Bakanlığı’nı temsilen görev almıştır.

Batık bankalar gibi birçok yolsuzluk incelemelerinde ve terör örgütlerinin finansman kaynaklarının tespiti amacıyla yürütülen sayılı operasyonlarda “Mali Uzman” olarak görevler yapmıştır. Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesi kapsamında MASAK bünyesinde inceleme ve soruşturmalar yapmıştır.

Kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin ve yolsuzlukların engellenmesi amacıyla Tek Vergi Numarasına yönelik çalışmalarından dolayı zamanın Maliye Bakanından üstün başarı ödülü almıştır.

Maliye Hesap Uzmanlığı görevinden istifa ettikten sonra kurucusu olduğu şirkette; Yeminli Mali Müşavirlik, denetim, tam tasdik ve yatırım danışmanlığı hizmetleri vermeye başlamıştır. Ulusal ve Uluslararası alanda özellikle enerji ve inşaat sektörlerinde şirket birleşmeleri, şirket satın almaları (M&A) ve proje finansmanı gibi konular özel tecrübe alanlarıdır.

Dünyanın en büyük Rüzgâr Tribün Üreticilerinden birinin Türkiye aracılık faaliyetlerini yürütmüştür.

Çok sayıda vergi müfettişinin eğitiminde görevler almıştır.

TÜRMOB, Ankara YMM Odası, Mülkiyeliler Birliği, Maliye Hesap Uzmanları Vakfı gibi birçok kuruluşun üyesidir.

"Yeminli Mali Müşavir", “Bağımsız Denetçi” ve “Bilirkişi” unvanlarına sahiptir.

Vergi, ekonomi, finans piyasaları ile yatırım fırsat ve sorunları uzmanlık alanlardır.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 2. Bölge 14. sıra adayı oldu.

Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

title