Haberler

Uluslararası Eskişehir İşçi Filmleri Festivali Başladı

Güncelleme:

9. Uluslararası Eskişehir İşçi Filmleri Festivali, sinema sanatçısı Salih Kalyon'un da katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

9'uncu Uluslararası Eskişehir İşçi Filmleri Festivali- Festival kapsamında, sinema sanatçısı Salih Kalyon'un da katıldığı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi Eskişehir'de bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Uluslararası İşçi Filmleri Festivali", sinema sanatçısı Salih Kalyon'un da katıldığı yürüyüşle başladı.DİSK, KESK, Kristal-İş, Türk Harb-İş Eskişehir Şubesi, Tez Koop-İş, Türkiye Maden-İş ve Halkevleri tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde, İsmet İnönü Caddesi'nde Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinden oluşan Eko Şov Ritm Grubu konser verdi.Konserin ardından Kalyon'un da bulunduğu grup, Adalar mevkisi ve Hamamyolu Caddesi'ni takip ederek ilk gösterimin yapılacağı Yunus Emre Kültür Merkezi'ne geldi.Burada, bir fabrikada işten çıkarıldığı iddia edilen ve yaklaşık 4 aydır bu durumu protesto eden işçilere, Festival Komitesi üyelerince plaket verildi.Daha sonra festivalin açılışı, yönetmenliğini Ali Aydın'ın yaptığı "Küf" filminin gösterimiyle başladı.Festivalde, 25'i uluslararası, 51'i Türkiye'den olmak üzere 76 uzun, kısa kurmaca ve belgesel film seyirciyle buluşacak. -9'uncu Uluslararası Eskişehir İşçi Filmleri Festivali

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Eskişehir Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title