Haberler

9. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali

9. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

9. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Festivalin direktörü Cem Karaca, yaptığı açıklamada, Lara Birlik Halk Plajı Sandland Area'daki festivalin bu yıl "Dünyanın 7 harikası ve mitoloji" temasıyla gerçekleştirildiğini anımsattı.

Kum heykellerin kent ve ülke tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Karaca, organizasyonun her geçen yıl daha da ilgi gördüğünü kaydetti. Karaca, ilgiden memnun olduklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gündüzüyle gecesiyle sergi alanındaki heykeller izleyenleri adeta büyülüyor. Tema çerçevesinde yapılan müzik yayını ve aydınlatmayla ziyaretçiler, binlerce yıllık yolculuğa çıkıp, unutamayacakları bir deneyim yaşıyor. Ayrıca heykellerin yapımı ve yıkım sahnelerinin yer aldığı festival belgeselini izleme fırsatı bulabiliyorlar. Böylelikle devasa heykellerin nasıl yapıldığını görüp meraklarını da giderebiliyorlar."

Karaca, kültür organizasyonlarında toplumun, kamu ve özel kesiminin desteğine ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kulandı:

"Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sanata ve sanatçıya destek vermeye devam ediyor. Başkan Türel, sanatın ve sanatçının her zaman yanında yer almıştır ve sanatın geliştirilmesine, sanatçının hak ettiği yere ulaşmasına her zaman büyük destek vermiştir. Sanata önem verenler, insana önem verir. Başkan Türel de verdiği destekle sanata ve insana ne kadar önem verdiğini bir kez daha göstermiş oldu."

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Tema Vakfı Cem Karaca Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title